Καπραβέλος: Στο νοσοκομείο μου είχαμε αύξηση των εισαγωγών 600% λόγω κορωνοϊού σε μια ημέρα

Καπραβέλος: Στο νοσοκομείο μου είχαμε αύξηση των εισαγωγών 600% λόγω κορωνοϊού σε μια ημέρα

«Η ακραία χαλάρωση των μέτρων θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι», προειδοποίησε ο διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη

201113210334_meth_nosokomeio
Ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε στην ΕΡΤ ο Νίκος Καπραβελος, διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτοντας ότι την Τρίτη (28/6) στο νοσοκομείο είχαν αύξηση των εισαγωγών για περιστατικά Covid-19 σε ποσοστό 600%.

«Η παραλλαγή Όμικρον παρακάμπτει την ανοσία από τα εμβόλια» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο γιατρός προειδοποιώντας ότι η «ακραία χαλάρωση των μέτρων θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι».

Όπως τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο που εργάζεται τα περιστατικά με βαριά πνευμονία λόγω κορονοϊού αυξήθηκαν σε μία ημέρα από δύο σε δώδεκα λέγοντας ότι η επίπτωση πλέον αρχίζει να φαίνεται σε όλη την Ελλάδα.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cl2gv4x9s5y1)

«Πρέπει οπωσδήποτε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση» επισημαίνοντας ότι πλέον δεν γίνονται τεστ. «Επόμενο είναι να επεκταθεί η μόλυνση σε μεγαλύτερες ηλικίες», πρόσθεσε ο γιατρός. Και όπως δήλωσε στα νοσοκομεία πάνε πλέον ασθενείς που έχουν μολυνθεί για δεύτερη φορά από τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού.

Ο κ. Καπραβέλος ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει για να μη δούμε εκτίναξη των κρουσμάτων τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ ανίχνευσης του ιού και να επανέλθει η μάσκα στους κλειστούς χώρους, στα αεροπλάνα και στα πλοία.


Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση έως 300 ευρώ για διακοπές σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια - Πώς βγαίνει η άυλη κάρτα

Άνδρας μπούκαρε με καραμπίνα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Θεσσαλονίκη

Τζον Μάλκοβιτς: Ο κορυφαίος ηθοποιός θα παίξει τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ