Κορωνοϊός - Pfizer: Ασφαλής η χορήγηση τριών δόσεων εμβολίου σε παιδιά από 6 μηνών ως 5 ετών

Κορωνοϊός - Pfizer: Ασφαλής η χορήγηση τριών δόσεων εμβολίου σε παιδιά από 6 μηνών ως 5 ετών

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο FDA θα ξιολογήσει τη χρήση του εμβολίου σε παιδιά κάτω των 5 ετών

emvolio_pfizer
Το εμβόλιο κατά της Covid των Pfizer-BioNTech είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών με την χορήγηση τριών δόσεων, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα από τις δυο εταιρείες, οι τρεις δόσεις του εμβολίου, το καθιστούν 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη της ασθένειας σε αυτές τις ηλικίες.

Συγκεκριμένα, η τρίτη δόση προκάλεσε ισχυρή ανοσολογική απόκριση και ήταν καλά ανεκτή από τα παιδιά με την πλειονότητα των παρενεργειών να είναι ήπιες έως μέτριες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, δήλωσε ότι οι εταιρείες σχεδιάζουν αυτή την εβδομάδα να ολοκληρώσουν την αίτησή τους ζητώντας από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να εγκρίνει το εμβόλιο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, δήλωσε ότι ελπίζει το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο σε μικρότερα παιδιά το συντομότερο δυνατό.

Τα δεδομένα για την ασφάλεια βασίζονται σε δοκιμές σε 1.678 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών που έλαβαν τρίτη δόση τουλάχιστον δύο μήνες μετά τη δεύτερη, όταν η Omicron ήταν η κύρια παραλλαγή που κυκλοφορούσε.

Η ανακοίνωση δίνεται στην δημοσιότητα την ώρα που ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων, ο FDA, προτίθεται τις προσεχείς εβδομάδες να εξετάσει την έγκριση των εμβολίων κατά της Covid για παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, της μόνης ηλικιακής κατηγορίας για την οποία δεν υπάρχει έγκριση χορήγησης εμβολίου στις περισσότερες χώρες.


Ειδήσεις σήμερα

Ισόβια στον 21χρονο Ρώσο στρατιώτη για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Πώς δάγκωσαν τις Αμερικανίδες τα «χρυσά» καβουροπόδαρα στην Μύκονο

Τα τρία προγράμματα που θα «τρέξουν» για τον κοινωνικό τουρισμό, πότε ξεκινούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ