Τζανάκης: Οδεύουμε προς αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας το Πάσχα

Τζανάκης: Οδεύουμε προς αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας το Πάσχα

«Ο μόνος δείκτης που παραμένει υψηλά είναι τα καθημερινά κρούσματα που διατηρούνται υψηλά από τη καθημερινή δραστηριότητα», είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας

nea_metra_kosmos_xr
«Aποκλιμακώνονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας σημαντικά. Έχουμε μέσο όρο θανάτων γύρω στους 60 την ημέρα ενώ στις 20 Γενάρη είχαμε 103 νεκρούς, μέσο όρο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ για την εξέλιξη της πανδημίας και τον αριθμό των διασωληνωμένων ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι παρατηρείται πτώση άνω του 40%.

«Ο μόνος δείκτης που παραμένει υψηλά είναι τα καθημερινά κρούσματα που διατηρούνται υψηλά από τη καθημερινή δραστηριότητα», είπε και πρόσθεσε για τα σχολεία: «Ακόμη και εκεί υπάρχει μία δυναμική πτώσης περίπου 1.000 κρούσματα ανά εβδομάδα».

Αναφερόμενος στη χορήγηση του νέου πρωτεϊνικού εμβολίου της Novavax, ο κ. Τζανάκης εξέφρασε την άποψη ότι θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της πανδημίαw του κορονοϊού.

«Θα βοηθήσει γιατί ένας σκληρός πυρήνας ανθρώπων που δεν είχαν διάθεση να κάνουν τα εμβόλια mRNA, μπορούν να εμβολιαστούν με αυτό το εμβόλιο που έχει δημιουργηθεί με την παραδοσιακή τεχνική», επισήμανε.

Όπως είπε ο κ. Τζανάκης οδεύουμε σε μια αργή αποκλιμάκωση. «Μετά το Πάσχα θα είμαστε ακόμα καλύτερα» πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.

Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στο Σακραμέντο: Σκότωσε τα τρία του παιδιά και αυτοκτόνησε μέσα σε εκκλησία

Τι αλλάζει τον Μάρτιο στην επιδημία και τους εμβολιασμούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι επιθέσεις του στρατού της Ρωσίας σε Χάρκοβο και Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ