Νέα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων σε Βραζιλία και Χιλή

Νέα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων σε Βραζιλία και Χιλή

Στη Βραζιλία έσπασαν για πρώτη φορά το φράγμα των 200.000 μολύνσεων σε 24 ώρες, ενώ στη Χιλή το ημερήσιο ρεκόρ τους ήταν πάνω απο 9.000 κρούσματα

brazil_covid_test
Στη Βραζιλία σημειώθηκε χθες Τετάρτη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, που έσπασαν για πρώτη φορά το φράγμα των 200.000 (ανήλθαν σε 204.854 επακριβώς).

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν άλλοι 338 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της πάθησης που προκαλεί ο ιός.

Η γιγαντιαία χώρα 213 εκατομμυρίων κατοίκων θρηνεί τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ: μετρά ως αυτό το στάδιο 621.855 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 23.416.748 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού σε 24 ώρες κατέγραψε και η Χιλή, με το υπουργείο Υγείας της χώρας να ανακοινώνει χθες 9.509 μολύνσεις του SARS-CoV-2 ενώ διαπιστώθηκαν και 4 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, εξαιτίας της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον, εν μέσω του καλοκαιριού του νότιου ημισφαιρίου και αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έφθασε επίσης χθες σε επίπεδο ρεκόρ, στις 58.918 περιπτώσεις.

Κλείσιμο
Ο δείκτης θετικότητας των τεστ αυξήθηκε στο 12,1% σε εθνική κλίμακα και στο 11,45% στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, του Σαντιάγο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 344% μέσα σε δύο εβδομάδες, εξαιτίας της εξάπλωσης της Όμικρον, των εορτών του τέλους του έτους και την αύξηση των μετακινήσεων τουριστών.

Ωστόσο, οι αρχές επισημαίνουν ότι – τουλάχιστον προς το παρόν – το νέο κύμα μολύνσεων δεν ακολουθείται από αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνώσεων και των θανάτων, των λεγόμενων «σκληρών δεικτών», όπως είχε συμβεί στα προηγούμενα.

Η Χιλή για αρκετούς μήνες κατέγραφε θεαματική βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης, χάρη στην ανοσοποίηση: έχει εμβολιαστεί πλήρως πάνω από το 90% των πολιτών άνω των 18 ετών.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει τους 39.431 νεκρούς επί συνόλου 1.902.657 μολύνσεων.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Δείτε τις δύο καταθέσεις της Γεωργίας Μπίκα

Αρνητής κορωνοϊού χτύπησε στο πρόσωπο τον διοικητή του νοσοκομείου Ναυπλίου

Survivor: Αποχώρησε ο Βαλάντης χωρίς να πει «αντίο» και πέταξε στη φωτιά την κόκκινη μπαντάνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα