Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στο Ιράν

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στο Ιράν

Οι αρχές κάλεσαν τους Ιρανούς να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση σε αυτή την χειρότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής

iran12
Το Ιράν επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ενώ οι αρχές κάλεσαν τους Ιρανούς να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση σε αυτή την χειρότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο υφυπουργός Υγείας του Ιράν Κάμαλ Χεϊντάρι δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι το πρόσωπο που μολύνθηκε με τον ιό είναι ένας μεσήλικας Ιρανός, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στη χώρα του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για να τεθεί σε καραντίνα αυτό το άτομο, που ζει στην Τεχεράνη και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον που εντοπίζεται στο Ιράν», είπε ο υφυπουργός.

Οι θάνατοι από επιπλοκές της covid-19 στη χώρα έχουν φθάσει τους 131.084, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν κατά 1.968 και έφθασαν τα 6.170.979.

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Ιρανοί από τους περίπου 85 εκατομμύρια κατοίκους έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις του σκευάσματος κατά του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση Marc για το «ΘΕΜΑ»: Άλμα του ΠΑΣΟΚ στο 15,2% - Σε τροχιά αυτοδυναμίας η ΝΔ με διαφορά 13,8 μονάδες

Υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους στην Ευρώπη προτείνει ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου

Κομισιόν - BioNtech-Pfizer επιταχύνουν την παράδοση των δόσεων εμβολίου για τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ