Κορωνοϊός - Ιταλία: Νέο κρούσμα με την Omicron, στα 11 συνολικά στη χώρα

Κορωνοϊός - Ιταλία: Νέο κρούσμα με την Omicron, στα 11 συνολικά στη χώρα

Σύμφωνα με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στις βορειοανατολικές περιφέρειες της χώρας, και σε πολίτες ηλικίας 20 με 30 ετών

italia
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 17.030 κρούσματα κορωνοϊού και 74 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 588.000 διαγνωστικά τεστ, το 2,9% εκ των οποίων προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 708 ασθενείς με τον ιό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 5.385. Συνολικά, εντοπίστηκαν 11 περιστατικά κορωνοϊού με την παραλλαγή Όμικρον στην Ιταλία. Το τελευταίο επιβεβαιώθηκε σήμερα στην περιφέρεια Βένετο. Πρόκειται για έναν άνδρα σαράντα ετών, ο οποίος δεν παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα.

Σύμφωνα με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, στο μεταξύ, η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στις βορειοανατολικές περιφέρειες της χώρας, και σε πολίτες ηλικίας 20 με 30 ετών. «Και στην Ιταλία διαπιστώνεται αύξηση των κρουσμάτων, έστω και πιο περιορισμένη απ' ότι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», προσθέτει το Ινστιτούτο.

Συνολικά, το 50% των κατοίκων της χώρας άνω των 80 ετών, έχει λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Προκαλεί ανησυχία, όμως, το ότι σχεδόν 3,5 εκατομμύρια πολίτες 30 με 59 ετών, ακόμη δεν έχει κάνει ούτε την πρώτη δόση των εμβολίων.

Ειδήσεις σήμερα:

«Καμπανάκι» Βρετανών ειδικών για τη μετάλλαξη Omicron, «πλήρως εμβολιασμένοι πάνω από τους μισούς που νόσησαν»

«Βλέπω το μωρό μόνο με κάμερα, μετάνιωσα που δεν εμβολιάστηκα» λέει η 26χρονη που διασωληνώθηκε στον όγδοο μήνα

Στους τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση η αναμνηστική, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ