Κορωνοϊός - Σκέρτσος: 50.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης έκλεισαν οι 60+ μέσα σε τρεις μέρες

Κορωνοϊός - Σκέρτσος: 50.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης έκλεισαν οι 60+ μέσα σε τρεις μέρες

«Το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι έκανε σε μόλις τρεις ημέρες μια επιλογή ζωής» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος - Την Πέμπτη έγιναν 15.948 εμβολιασμοί με την πρώτη δόση, σύμφωνα με το emvolio.gov.gr

emvoliastiko-main2_2
Την αύξηση στον ρυθμό εμβολιασμού με την πρώτη δόση σε άτομα άνω των 60 ετών επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι και αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, είχαν κλειστεί 50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες 60+, με συνέπεια να καλυφθεί μέσα σε τρεις ημέρες «το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι».

«50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες 60+ κλείστηκαν από την Τρίτη το μεσημέρι έως αυτή την ώρα. Το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι, έκανε σε μόλις τρεις ημέρες μια επιλογή ζωής. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε για να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από τους πιο ευάλωτους» έγραψε ο κ. Σκέρτσος.



Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο χθες, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του emvolio.gov.gr, 15.948 εμβολιασμοί με την πρώτη δόση.

Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 7.078.911 εμβολιασμοί με τουλάχιστον μια δόση σε όλη τη διάρκεια της εμβολιαστικής καμπάνιας κατά της Covid-19 στη χώρα. 

Κλείσιμο
Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί έχουν φτάσει στους 6.631.183 (12.311 ολοκληρώθηκαν χθες), ενώ με ταχύ ρυθμό προχωρά και ο εμβολιασμός με τις αναμνηστικές δόσεις, καθώς χθες χορηγήθηκαν 68.066, ενώ συνολικά έχουν γίνει 1.505.456. 


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για την Amazon στην Ελλάδα: Η χώρα γίνεται κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας

Τα εμβόλια θα συνεχίσουν να παρέχουν προστασία παρά τις μεταλλάξεις του ιού, λέει ο επικεφαλής της BioNTech

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και ειδικά για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ