Κορωνοϊός - Γερμανία: To 71% τάσσεται υπέρ του καθολικού υποχρεωτικού εμβολιασμού

Κορωνοϊός - Γερμανία: To 71% τάσσεται υπέρ του καθολικού υποχρεωτικού εμβολιασμού

Η αυστηροποίηση των κανόνων του κορωνοϊού έχει τις «ευλογίες» των περισσότερων πολιτών  στην  Γερμανία σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το γερμανικό κρατικό δίκτυο «ARD»

000_9TL87M
Με θετικό «μάτι» βλέπουν οι Γερμανοί την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η απερχόμενη κυβέρνηση με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid, ενώ το 71% εγκρίνει την επιβολή καθολικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το γερμανικό κρατικό δίκτυο «ARD».

Την ώρα που η απερχόμενη Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο διάδοχός της, Όλαφ Σολτς, ζητούν καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό, η κοινή γνώμη δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών συμφωνεί μαζί τους.

Ωστόσο, οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί για το θέμα, θα πρέπει προτού εφαρμοστεί να εγκριθεί πρώτα από την ομοσπονδιακή βουλή (Bundestag).

Η αυστηροποίηση των κανόνων του κορωνοϊού έχει τις «ευλογίες» των περισσότερων πολιτών καθώς η πλειοψηφία λέει «ja» (ναι) στα νέα περιοριστικά μέτρα και τον καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των κρουσμάτων της νόσου Covid, και ενώ η μετάλλαξη «Όμικρον» βρίσκεται βρίσκεται ήδη στη Γερμανία το 60% των πολιτών θεωρεί ότι οι υφιστάμενοι περιορισμοί για τον κορωνοϊό δεν αρκούν.

Μόλις το 20% πιστεύει ότι οι κανόνες που ισχύουν σήμερα, είναι κατάλληλοι ενώ το 17% τους κρίνει υπερβολικούς.

Μόνο περίπου ένας στους έξι (18%) εκφράζει ικανοποίηση για τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Βερολίνου έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής την πανδημία του κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Αξιοσημείωτο είναι ότι, το ποσοστό των Γερμανών που τάσσεται υπέρ ενός υποχρεωτικού εμβολιασμού, είναι 14 μονάδες υψηλότερο απ΄ότι τον προηγούμενο μήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Αράχνη με μηδέν μητρικό ένστικτο»: Η μητριά που βασάνισε και σκότωσε τον μικρό Άρθουρ μέσα από τα μάτια του πρώην της

Nεκρός σε τροχαίο γνωστός γυναικολόγος στον Βόλο

«Αναμένουμε συμμετοχή άνω των 212.000 ατόμων, πάμε για ένα κόμμα άνω του 20%», λέει ο Λοβέρδος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα