Μετάλλαξη Όμικρον: Γερμανία και ΗΠΑ ανακοινώνουν νέα αυστηρότερα μέτρα

Μετάλλαξη Όμικρον: Γερμανία και ΗΠΑ ανακοινώνουν νέα αυστηρότερα μέτρα

Το Βερολίνο απομονώνει τους ανεμβολίαστους - Η Ουάσιγκτον υιοθετεί αυστηρότερα μέτρα για τους ταξιδιώτες

europe_covid_omicron_art
Νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της νόσου Covid-19 ανακοινώνουν σήμερα Γερμανία και ΗΠΑ την ώρα που εξαπλώνονται τα κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον σε όλο τον κόσμο.

Στη Γερμανία, η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πιθανός διάδοχός της, Όλαφ Σολτς, πραγματοποιούν κρίσιμες συνομιλίες με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων και εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα νέα περιοριστικά μέτρα που βάζουν στο στόχαστρο κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Επιπλέον, μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι το κλείσιμο μπαρ και κλαμπ και ο περιορισμός μεγάλων εκδηλώσεων.

Ορισμένες πληγείσες περιοχές στη Γερμανία έχουν ήδη ακυρώσει τις χριστουγεννιάτικες αγορές και έχουν απαγορεύσει στους μη εμβολιασμένους να εισέρχονται σε δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, γυμναστήρια και εγκαταστάσεις αναψυχής.

Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού απασχολεί έντονα τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, την ώρα που οι εντατικές έχουν γεμίσει από ασθενείς που νοσούν από Covid. Σύμφωνα μάλιστα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις μονάδες εντατικής θεραπείες νοσηλεύονται πολλά παιδιά με κορωνοϊό.

Από την πλευρά του, ο εν αναμονή Καγκελάριος της Γερμανίας, Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς, δήλωσε ότι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Για την εφαρμογή όμως του μέτρου, θα πρέπει πρώτα να λάβει έγκριση από την ομοσπονδιακή βουλή (Bundestag).

Κλείσιμο
Χθες, η Γερμανική Διεπιστημονική Ένωση για την Εντατική και Επείγουσα Θεραπεία (Divi) σε ανακοίνωσή της ροειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρχουν περίπου 6.000 ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ μέχρι τα Χριστούγεννα, ανεξάρτητα από τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από τους ηγέτες της Γερμανίας.

Η Γερμανία ανέφερε 73.209 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Στις ΗΠΑ, την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό που επισκέπτονται τς ΗΠΑ αεροπορικώς, θα ανακοινώσει η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον με το Λευκό Οίκο να υιοθετεί μία στρατηγική για την πρόληψη της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού «Omicron».

H κυβέρνηση της Ουάσινγκτον αναμένεται να ανακοινώσει ότι όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό- συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών ταξιδιωτών- θα μπορούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με προορισμό τις ΗΠΑ, μόνον εάν έχουν κάνει μόνο μία ημέρα πριν, τεστ Covid (και είναι αρνητικό) για να επιβιβαστούν.

Μέχρι τώρα, οι ταξιδιώτες όφειλαν να επιδείξουν αρνητικό τεστ Covid μέχρι τρεις ημέρες πριν ταξιδέψουν.

Όπως αναφέρει η «Washington Post», το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) αποφάσισε να τροποποιήσει» το ισχύον μέτρο ενόψει των γιορτών με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων της Covid και της εμφάνισης της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Όμικρον: Στην Κρήτη ανιχνεύθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Εμβόλια Moderna vs Pfizer «σημειώσατε 1», δείχνει η πρώτη μεγάλη συγκριτική έρευνα

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ