ΗΠΑ: Παράταση της χρήσης μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι το Μάρτιο θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Παράταση της χρήσης μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι το Μάρτιο θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

Επιπλέον οι ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων να υποβάλλονται σε τεστ για Covid-19 μία ημέρα πριν αναχωρήσουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες - Χθες επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρουσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» στο Σαν Φρανσίσκο

bidenmask
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν θα παρατείνει μέχρι τα μέσα Μαρτίου την υποχρεωτική  χρήση μάσκας σε επιβάτες αεροπλάνων, τρένων και λεωφορείων, αλλά και σε αεροδρόμια και σταθμούς διέλευσης, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου για παράταση της εντολής, η οποία είχε οριστεί να λήξει στις 18 Ιανουαρίου, είναι μέρος μιας πολύ ευρύτερης χειμερινής στρατηγικής για την καταπολέμηση της Covid-19 που ο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Η στρατηγική θα περιλαμβάνει επίσης μια νέα οδηγία. Την υποχρέωση οι ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων να υποβάλλονται σε τεστ για Covid-19 μία ημέρα πριν αναχωρήσουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με αξιωματούχους των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο κ. Μπάιντεν θα αποκαλύψει τη στρατηγική του καθώς η νέα παραλλαγή, γνωστή ως Omicron, εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Την Τετάρτη, οι υγειονομικοί υπάλληλοι στην Καλιφόρνια ανακοίνωσαν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της παραλλαγής της Μποτσουάνας, σε ασθενή στο Σαν Φρανσίσκο που έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 22 Νοεμβρίου από τη Νότια Αφρική.

Ο πρόεδρος έχει ήδη επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε άτομα που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από οκτώ αφρικανικά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Το 82% των θυμάτων είναι ανεμβολίαστοι άνω των 65 ετών

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας


ΗΠΑ: Ληστές σκότωσαν την 81χρονη σύζυγο του «νονού της μαύρης μουσικής» Κλάρενς Έιβαντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ