Η Χιλή ανέβαλε το άνοιγμα των συνόρων της εξαιτίας της μετάλλαξης «Omicron»

Η Χιλή ανέβαλε το άνοιγμα των συνόρων της εξαιτίας της μετάλλαξης «Omicron»

Η απόφαση της κυβέρνησης θα επανεκτιμηθεί σε δύο εβδομάδες, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης σε εθνικό επίπεδο και διεθνώς με την παραλλαγή Όμικρον

chile
Η κυβέρνηση της Χιλής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως ακυρώνει το άνοιγμα τριών χερσαίων διελεύσεων στα σύνορά της, που προβλεπόταν την Τετάρτη, εξαιτίας του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορωνοϊού, καθώς και την απαγόρευση εισόδου των ταξιδιωτών από επτά αφρικανικές χώρες, καταρχήν για 14 ημέρες.

«Εξαιτίας της παγκόσμιας κατάστασης με την παραλλαγή Όμικρον, αποφασίσαμε να αναβάλουμε το άνοιγμα των χερσαίων διελεύσεων που ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες», είπε ο υφυπουργός Υγείας Αλμπέρτο Ντουνιάκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Οι τρεις χερσαίες διελεύσεις που αναμενόταν να ανοίξουν βρίσκονται στην Τσακαγιούτα, στα σύνορα με το Περού, στο Πίνο Ατσάδο, στα σύνορα με την Αργεντινή, και στην Κολτσάνε, στα σύνορα με τη Βολιβία.

Η απόφαση της κυβέρνησης θα επανεκτιμηθεί σε δύο εβδομάδες, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης σε εθνικό επίπεδο και διεθνώς με την παραλλαγή Όμικρον, εξήγησε ο κ. Ντουνιάκ.

Η παραλλαγή αυτή εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νότια Αφρική. Έχει εξαπλωθεί σε διάφορες χώρες – στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Ολλανδία, στο Ισραήλ, στην Πορτογαλία, στην Αυστρία, στην Ισπανία...

Εξάλλου η κυβέρνηση της Χιλής ανακοίνωσε ότι «από την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, θα απαγορεύεται η είσοδος στην επικράτεια των αλλοδαπών μη μονίμων κατοίκων από τις ακόλουθες αφρικανικές χώρες: τη Νότια Αφρική, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, την Μποτσουάνα, το Λεσότο, το Εσουατίνι και τη Μοζαμβίκη».

Κλείσιμο
Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο πάνω από 38.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,7 εκατ. και πλέον μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 από την εκδήλωση της πανδημίας.


Ειδήσεις σήμερα:

GNTM 4: Η υποβρύχια δοκιμασία και το μοντέλο που… πνίγηκε – Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Το CDC προτρέπει όλους τους ενήλικες να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις λόγω της μετάλλαξης Omicron

Έρχεται νέα τριλογία της Marvel με τον Τομ Χόλαντ στο ρόλο του Spiderman – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK