Κορωνοϊός - Ινδία: Αποτελεσματικό κατά 77,8% στον κορωνοϊό και 65,2% στη μετάλλαξη Δέλτα το ινδικό Covaxin

Κορωνοϊός - Ινδία: Αποτελεσματικό κατά 77,8% στον κορωνοϊό και 65,2% στη μετάλλαξη Δέλτα το ινδικό Covaxin

Δεν καταγράφηκαν θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο ή σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη διάρκεια δοκιμής στην οποία συμμετείχαν 24.419 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 97 ετών, σύμφωνα με το The Lancet

covaxin1_india
Το Covaxin, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε στην Ινδία κατά του κορωνοϊού, αποδείχθηκες ότι έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας 77,8% απέναντι στη λοίμωξη, όπως αποκάλυψε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Bharat Biotech International ανέφερε πως «η αξιολόγηση από ομοτίμους του Lancet επιβεβαιώνει τις αναλύσεις μας και δείχνει ότι το Covaxin είναι αποτελεσματικό κατά της Covid-19».

«Το Covaxin είναι το μόνο εμβόλιο κατά της Covid-19 που έχει αποδείξει δεδομένα αποτελεσματικότητας από κλινικές δοκιμές Φάσης 3 έναντι της παραλλαγής Δέλτα στο 65,2%».

Το ιατρικό περιοδικό ανέφερε ότι «δεν καταγράφηκαν θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο ή σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη διάρκεια μιας τυχαιοποιημένης δοκιμής στην οποία συμμετείχαν 24.419 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 97 ετών μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Μαΐου 2021 στην Ινδία».

Η Bharat Biotech ανέπτυξε το εμβόλιο Covid-19 σε συνεργασία με το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR) και το Εθνικό Ινστιτούτο Ιολογίας στην Πούνε.


Ειδήσεις σήμερα:

Πανεπιστημιακός-«καθηγητής στην απάτη», υποσχόταν «χρυσές» επενδύσεις, άρπαξε 15 εκατ. ευρώ

«Έβλεπε παντού εχθρούς, είχε κάνει μήνυση σε όλο τον κόσμο», λέει για την Κλοντιάνα Τσέλο ο πρώην σύντροφός της

Σκάνδαλο λόμπινγκ συγκλονίζει τους Τόρις στη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ