Κορωνοϊός: Διστακτικοί ή αρνητικοί για το εμβόλιο της Covid το 19% των Ελλήνων

Κορωνοϊός: Διστακτικοί ή αρνητικοί για το εμβόλιο της Covid το 19% των Ελλήνων

Στο 8% οι αρνητές, σύμφωνα με την έρευνα της Focus Bari | YouGov - Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο διστακτικές (13%) από ό,τι οι άνδρες (9%) και ελαφρώς πιο αρνητικές (8% έναντι 7%)

emvoliasmoi
Στο 81% έφτασε η αναλογία των Ελλήνων που έχουν κάνει ή οπωσδήποτε θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική έρευνα της Focus Bari | YouGov, που έγινε τον Οκτώβριο σε δείγμα 635 Ελλήνων 18-74 ετών.

Από τους υπόλοιπους Έλληνες, ένας στους δέκα (11%) δηλώνουν σήμερα διστακτικότητα / δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα, ενώ ένα 8% δηλώνουν «αρνητές» και δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο. Οι διστακτικοί είναι περισσότεροι στις νεαρότερες ηλικίες (18-44 ετών), ενώ οι αρνητές εμφανίζονται με σχετικά σταθερό ποσοστό σε όλες τις δημογραφικές υποομάδες.

Το ποσοστό των "αρνητών" εμφανίζει διαχρονική υποχώρηση από 20% κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, σε 15% τον Απρίλιο, 13% τον Ιούνιο και 8% τον Οκτώβριο. Αντίστοιχα, έχει συρρικνωθεί το ποσοστό των διστακτικών από 43% τον Φεβρουάριο, σε 31% τον Απρίλιο, 20% τον Ιούνιο και 8% τον Οκτώβριο.

Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο διστακτικές (13%) από ό,τι οι άνδρες (9%) και ελαφρώς πιο αρνητικές (8% έναντι 7%). Το ποσοστό αρνητών και διστακτικών είναι μεγαλύτερο στη Θεσσαλονίκη (20%) σε σχέση με την Αττική (15%).

Σύμφωνα με τη δειγματοληπτική έρευνα, το 77% δηλώνουν ότι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο ή έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και το 4% ότι θα το κάνουν οπωσδήποτε. Η αναλογία αυτή είναι πολύ υψηλότερη από την αντίστοιχη που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο 2021 (62%). Η Ελλάδα παραμένει ωστόσο μεταξύ των χωρών με την χαμηλότερη αναλογία εμβολιασμένων, σύμφωνα με τη Focus Bari | YouGov.

Ειδήσεις σήμερα

Για πρώτη φορά στο «τραπέζι» η... 4η δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό από το αμερικανικό CDC

Το συγκινητικό βίντεο του Κινήματος Αλλαγής για τη Φώφη Γεννηματά: Θα ήθελα να θυμούνται αυτά που έχω κάνει

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ΥΠΕΞ της Κίνας: «Οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται πολύ ομαλά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα