Τζανάκης: Δύσκολο αλλά γίνεται το τείχος ανοσίας – Θέλουμε ακόμα ένα εκατ. εμβολιασμούς

Τζανάκης: Δύσκολο αλλά γίνεται το τείχος ανοσίας – Θέλουμε ακόμα ένα εκατ. εμβολιασμούς

Κατήγγειλε λειτουργία μοναστηριών με ανεμβολίαστους - «Κάποιοι δεν θα χρειαστεί να εμβολιαστούν γιατί θα χάσουν την ζωή τους από κορωνοϊό»

gripi_koronoios_xr
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις που κάνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας σημειώνοντας πως έως τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.500 με 2.700 θανάτους παραπάνω από κορωνοϊό.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, «από προσομοιώσεις που έχουμε κάνει στο δικό μας παρατηρητήριο πρέπει να φτάσουμε στο 70 με 75% επί του πληθυσμού» εξήγησε ο καθηγητής για την ανοσία της αγέλης.

«Πρέπει να εμβολιαστούν 1 εκατ. άνθρωποι, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά γίνεται» σημείωσε για το τείχος ανοσίας. «Η χώρα έχει εμβολιαστικό οργανισμό που μπορεί να εμβολιάσει 120.000 ανθρώπους την ήμερα» τόνισε. «Περίπου το 60% των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι κάτω από το μέσο όρο της Ελλάδας σε εμβολιασμό, κάτω από το 50% η Φθιώτιδα 49% τα Τρίκαλα στο 50,6%» δήλωσε δε.

Ο καθηγητής, ξεκαθάρισε ότι εφόσον κάποιοι δεν εμβολιάζονται θα επιλέξει ο ιός τον τρόπο που θα τους εμβολιάσει, ενώ ο εμβολιασμός για ορισμένους δε θα χρειαστεί διότι θα χάσουν τη ζωή τους. «Υπάρχουν μοναστήρια χωρίς εμβολιασμούς και εναντίον των εμβολιασμών και μπαινοβγαίνει κόσμος» κατήγγειλε μάλιστα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κίνημα Αλλαγής: Η μάχη της Φώφης και η διαδικασία για την εκλογή αρχηγού

Σεισμός στην Κρήτη: Περιμένουν ισχυρό μετασεισμό - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Η ενεργειακή κρίση φέρνει ντόμινο ανατιμήσεων: Τι γίνεται με λιανική, τρόφιμα, εστίαση, κατασκευές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ