ΗΠΑ: Η Pfizer θα απαιτήσει από τους εργαζομένους της να εμβολιαστούν

ΗΠΑ: Η Pfizer θα απαιτήσει από τους εργαζομένους της να εμβολιαστούν

«Η εταιρεία πήρε αυτήν την πρωτοβουλία ώστε «να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων και των κοινοτήτων τις οποίες υπηρετούμε» υποστήριξε η εκπρόσωπός της

pfizer
Η Pfizer Inc, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία που ανέπτυξε ένα εμβόλιο για την Covid-19 σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαιτήσει από το προσωπικό και τους εργολάβους της στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν ή να εξετάζονται κάθε εβδομάδα για τον νέο κορωνοϊό.

Η εκπρόσωπος της Pfizer Πάμελα Έιζελ είπε ότι η εταιρεία πήρε αυτήν την πρωτοβουλία ώστε «να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων και των κοινοτήτων τις οποίες υπηρετούμε». Οι εργαζόμενοι που έχουν κάποια πάθηση ή αντιρρήσεις για θρησκευτικούς λόγους μπορούν να ζητήσουν κάποια διευκόλυνση.

Εκτός των ΗΠΑ, η Pfizer θα προτρέψει σθεναρά τους εργαζομένους της που μπορούν να εμβολιαστούν στις χώρες τους, να το πράξουν.

Στα τέλη του 2020 η Pfizer απασχολούσε περίπου 29.400 εργαζόμενους στις ΗΠΑ.

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι λόγω της παραλλαγής Δέλτα, εταιρείες όπως οι Alphabet και Walt Disney άρχισαν να απαιτούν τον εμβολιασμό των υπαλλήλων τους.

Μέχρι και χθες το 70,1% των ενήλικων Αμερικανών είχε κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για την Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).


Ειδήσεις σήμερα:

Μπαράκ Ομπάμα: Ο «αόρατος» πλανητάρχης κλείνει τα 60 ως millionaire

Έγκλημα στη Λάρισα: Ο 54χρονος ηχογράφησε στο κινητό τη δολοφονία της 43χρονης!

Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα: Ενισχύονται οι άνεμοι (5 με 6 μποφόρ) από το μεσημέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ