Κορωνοϊός: Τον πρώτο φετινό θάνατο από Covid ανακοίνωσαν στην Αυστραλία

Κορωνοϊός: Τον πρώτο φετινό θάνατο από Covid ανακοίνωσαν στην Αυστραλία

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν και τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μέσα στο 2021 - Σε lockdown για τρεις εβδομάδες έχει τεθεί το Σίδνεϊ

covid_australia
Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα τον πρώτο θάνατο ασθενούς με την COVID-19 την τρέχουσα χρονιά και τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μέσα στο 2021, που έφθασαν τα 77 στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η πολιτεία είναι αντιμέτωπη με ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που αποδίδεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζίκλιαν προεξόφλησε ότι ο αριθμός των μολύνσεων στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, που έχει τεθεί σε lockdown για τρεις εβδομάδες, θα αυξηθούν τα επόμενα 24ωρα.

«Αναμένω ότι ο αριθμός (σ.σ. των κρουσμάτων) στη Νέα Νότια Ουαλία θα ξεπεράσει τα 100 αύριο», τόνισε η κυρία Μπερετζίκλιαν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά. «Θα με εκπλήξει εάν είναι λιγότερα», πρόσθεσε.

Το Σάββατο, είχαν καταγραφεί 50 κρούσματα, το προηγούμενο ρεκόρ για το 2021. Συνολικά, στο τρέχον ξέσπασμα έχουν επιβεβαιωθεί 566 μολύνσεις από τον ιό.

Από τις περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, 33 άνθρωποι είχαν επαφές στην κοινότητα ενώ είχαν μολυνθεί, εν αγνοία τους, γεγονός το οποίο εντείνει την ανησυχία πως τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε πάνω από 5 εκατομμύρια ανθρώπους στο Σίδνεϊ και τα περίχωρά του θα παραταθούν ξανά.

Κλείσιμο
Η άμεση επιβολή lockdowns, η τήρηση των κανόνων της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και η διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων οι οποίοι μολύνθηκαν θεωρείται πως επέτρεψαν στην Αυστραλία να ελέγξει – συγκριτικά – την πανδημία και κυρίως να διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο τον απολογισμό των θυμάτων. Η χώρα των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει ως εδώ κάπου 31.000 μολύνσεις και 911 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Ειδήσεις σήμερα

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια και Βαρνάβα - Νέα βίντεο από τη μάχη της κατάσβεσης στα Νέα Στύρα

Μύκονος: «Έσκασε» η αποχέτευση από την υπερβολική δόμηση - Βίντεο και φωτογραφίες

Βίντεο-ντοκουμέντο από το κορωνοπάρτι στο Αιγάλεω - Συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. και «τσουχτερό» πρόστιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK