Πανδημία-Κούβα: Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Πανδημία-Κούβα: Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

«Τρέχει» τους εμβολιασμούς η κυβέρνηση με στόχο να ανοσοποιηθεί όλος ο πληθυσμός της χώρας (11,3 εκατ.) μέσα στη χρονιά - Μέχρι τώρα έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση σχεδόν 3 εκατ. πολίτες

cuba_cov19
Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.591 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης και δεύτερο ρεκόρ μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ υπέκυψαν άλλοι 15 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.387 νεκρούς επί συνόλου 210.913 μολύνσεων.

Η δυτική επαρχία Ματάνσας (874 κρούσματα σε 24 ώρες) είναι πλέον το επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης να φθάνει τις 1.226,3 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Ο υπουργός Υγείας Χοσέ Άνχελ Πορτάλ επισήμανε ότι η έξαρση των μολύνσεων οφείλεται στο – και περιπλέκεται από το – γεγονός πως κυκλοφορούν στη χώρα πιο μολυσματικά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού.

Οι αρχές συνεχίζουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Έχουν λάβει μια δόση πάνω από 2,89 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί 6,71 εκατ. δόσεις. Σκοπός είναι να ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός της χώρας (11,3 εκατ.) μέσα στη χρονιά.


Ειδήσεις σήμερα

«Συναγερμός» για 82 Δήμους με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων - Το σχέδιο «πειθώ» της κυβέρνησης

Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Καισαριανή - Πυροβόλησαν πολίτη στα πόδια οι ληστές

Μύκονος: Συνάντηση κορυφής Εμπαπέ, Μίραλεμ, Μποριέλο με τις....«χρυσές» μπριζόλες του Νουσρέτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK