Μεξικό: Επεκτάθηκε στους έφηβους η άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer

Μεξικό: Επεκτάθηκε στους έφηβους η άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer

«Αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο για την COVID-19 που εγκρίνεται η χορήγησή του στους εφήβους στη χώρα μας», ανέφερε ο  υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ

mexico_12_child
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ενημέρωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 221 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 5.340 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 232.068 νεκρούς επί συνόλου 2.493.087 μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο επίσημος απολογισμός, ο τέταρτος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι υποτιμημένος. Δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Ο μεξικανικός αρμόδιος εποπτικός φορέας αποφάσισε εξάλλου χθες να επεκταθεί η άδεια επείγουσας χρήσης που έχει δώσει στο εμβόλιο της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech στους εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ μέσω Twitter.



Κλείσιμο
«Αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο για την COVID-19 που εγκρίνεται η χορήγησή του στους εφήβους στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Λόπες Γκατέλ.


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης

Άρση μέτρων: Πρώτη μέρα χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους - Τέλος από Δευτέρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Έλτον Τζον: Πολύ ακμαίος για να εγκαταλείψει την ενεργό συναυλιακή δράση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ