Κούβα: Ρεκόρ 1.561 κρουσμάτων κορωνοϊού σε 24 ώρες

Κούβα: Ρεκόρ 1.561 κρουσμάτων κορωνοϊού σε 24 ώρες

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα έφθασε τους 1.170 νεκρούς

cuba_cov
Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.561 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στο νησί της Καραϊβικής, ενώ ακόμη 11 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα έφθασε τους 1.170 νεκρούς επί συνόλου 169.365 μολύνσεων.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έχει φθάσει τα 8.364, επίπεδο που είναι το υψηλότερο τους 15 μήνες της υγειονομικής κρίσης. Ρεκόρ καταγράφηκε επίσης ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα (1.511).

Αν και η Αβάνα παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, η προσοχή των αρχών έχει επικεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική επαρχία Αρτεμίσα, όπου οι μολύνσεις αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό.

Στην πρωτεύουσα διεξάγεται από τον Μάιο εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Οι αρχές θέλουν ολόκληρος ο πληθυσμός της (2,2 εκατ.) να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Εμβολιασμοί γίνονται επίσης στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα και στην Ίσλα δε Χουβεντούδ. Έχουν λάβει μία δόση πάνω από 2,2 εκατ., δύο 1,4 εκατ. και τρεις κάπου 794.000 πολίτες. Έχουν χορηγηθεί συνολικά πάνω από 4,8 εκατ. δόσεις.

Η Αβάνα ευελπιστεί πως τον Αύγουστο θα έχει εμβολιαστεί το 70% των 11,2 εκατ. πολιτών της Κούβας και θα έχει ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός μέσα στη χρονιά.

Κλείσιμο
Υπό εμπάργκο των ΗΠΑ από το 1962, η Κούβα άρχισε να αναπτύσσει δικά της εμβόλια τη δεκαετία του 1980. Από τα 13 εμβόλια που αξιοποιούνται στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος ανοσοποίησης, τα οκτώ παράγονται εντός της χώρας.


Ειδήσεις σήμερα:

To γερμανικό «πείραμα»: Βασικό εισόδημα 1.200 ευρώ... χωρίς καμία υποχρέωση!

Γλυκά Νερά: Όταν ο πιλότος κατέθετε στους αστυνομικούς για την «χαρούμενη οικογένειά του» με την Καρολάιν

Survivor: Ο Κόρο έβγαλε στον… τάκο τον Σάκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK