Πόλεμος για το «AstraZeneca»: Μεγάλη προσέλευση δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, ακυρώσεις βλέπει ο Λουράντος

Πόλεμος για το «AstraZeneca»: Μεγάλη προσέλευση δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, ακυρώσεις βλέπει ο Λουράντος

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν προσέρχονται στα προγραμματισμένα ραντεβού - Αντίθετα,  ο Λουράντος μιλά για κύμα ακυρώσεων στα φαρμακεία 

kentra-main
Διόγκωση του κύματος ακυρώσεων προγραμματισμένων ραντεβού με το εμβόλιο της AstraZeneca διαπιστώνουν οι φαρμακοποιοί, την επομένη της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εναντίον της χορήγησής του στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών.  Αντίθετα, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η προσέλευση για εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο, ελάχιστα υπολείπεται εκείνης για το  Pfizer. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας,  τα προγραμματισμένα ραντεβού AstraZeneca για την Τρίτη, 15 Ιουνίου, ήταν  9.123.
Έως τις 19.00 ,  τα προγραμματισμένα ραντεβού ήταν  8.750 εκ των οποίων 8.681 πραγματοποιήθηκαν , δηλαδή, 93%. Αντίστοιχα, η προσέλευση για το εμβόλιο Pfizer ήταν οριακά υψηλότερη, στο 93,7%. 

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντινός Λουράντος, σε δηλώσεις του στο protothema.gr,  υποστήριξε ότι οι πολίτες, ειδικά οι νέοι, έκλειναν κανονικά το συγκεκριμένο εμβόλιο. Όμως - όπως σημείωσε- μετά και τις δηλώσεις της επιτροπής, είτε δεν κλείνουν καν ραντεβού για εμβολιασμό , είτε  ζητούν την αλλαγή του εμβολίου τους και αν αυτό είναι εφικτό δεν προχωρούν το προγραμματισμένο ραντεβού τους...

«Ένα εμβόλιο αφορά αυτή η ιστορία,  αυτό της εταιρίας AstraZeneca. Ο κόσμος, φοβάται και δεν το κάνει, μάλιστα ακυρώνει και τα ραντεβού του προσπαθώντας  να βρει άλλο εμβόλιο. Αυτό συμβαίνει περίπου ένα μήνα και παραπάνω. Έχει γίνει χαμός, τα φαρμακεία δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αλλάζουν ραντεβού στα εμβόλια. Αν μπορούν βέβαια να το κάνουν. Για να καταλάβετε, έρχετε ο κόσμος και μας λέει θέλω αλλαγή εμβολίου, έχει δικαιώμα να το κάνει. Ρωτάμε τον πελάτη ποιο εμβόλιο θα ήθελε και όλοι -μα όλοι-  μας λένε να μην είναι της AstraZeneca. Ως φαρμακοποιοί δεν ξέρουμε ποιο είναι το εμβόλιο που θα γίνει στον υποψήφιο αλλά ο ίδιος είναι πληροφορημένος και γνωρίζει τις ημερομηνίες μεταξύ της πρώτης δόσης και της δεύτερης και καταλαβαίνει ποιο εμβόλιο του έχει τύχει. Η διαφορά της πρώτης και της δευτερης φάσης του εμβολιασμού έχει μια χρονική διάρκεια, αν είναι κάτω από ένα μήνα είναι Moderna και αν είναι τρεις εβδομάδες είναι Pfizer. Αλλά δεν μπορούμε να τα βρούμε γιατί όλα όσα υπάρχουν αυτή την στιγμή είναι η διαφορά δύο μηνών,  άρα είναι της AstraZeneca. Η απάντηση τους είναι «όχι ακύρωσε το, δεν το κάνω. Γίνεται χαμός» , ισχυρίστηκε. 


Ειδήσεις σήμερα: 

Στα δικαστήρια η Κεραμέως για την απεργία της Τετάρτης - Εμποδίζει τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Ο Μισέλ Βουνάτσος στον Δανίκα: «Αυτό το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ θα λυτρώσει τις οικογένειες»

Δήμητρα της Λέσβου: Θάφτηκε ως «αγνώστων στοιχείων» - Οργή για το πώς αντιμετωπίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα