Κορωνοϊός - AstraZeneca: Δεν παρέχει επαρκή προστασία η θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων

Κορωνοϊός - AstraZeneca: Δεν παρέχει επαρκή προστασία η θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων

Η φαρμακευτική εταιρεία έκανε δοκιμή σε άτομα που έχουν εκτεθεί σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ασθενών με κορωνοϊό - Εξακολουθεί να δοκιμάζει τη θεραπεία για άλλες περιπτώσεις

AstraZeneca
Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες για την πρόληψη από την εκδήλωση συμπτωματικής λοίμωξης Covid-19 σε άτομα που εκτέθηκαν πρόσφατα στον κορωνοϊό, η θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων της AstraZeneca (AZD7442), σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης που ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία.

Η φαρμακευτική εταιρεία έκανε γνωστό πως οι συμμετέχοντες στη δοκιμή ήταν εμβολιασμένοι ενήλικες ηλικίας άνω των 18 ετών, με επιβεβαιωμένη επαφή με ασθενή Covid τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Το AZD7442 μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικς Covid-19 κατά 33% σε σύγκριση με το placebo, ποσοστό που δεν ήταν στατιστικά σημαντικό, ανέφερε η εταιρεία.

«Ενώ αυτή η δοκιμή δεν κάλυψε τον πρωταρχικό μας στόχο κατά της συμπτωματικής ασθένειας, μας ενθαρρύνει η προστασία που παρείχε στους συμμετέχοντες με αρνητικό PCR», δήλωσε ο Mene Pangalos, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca.

Η AstraZeneca δοκιμάζει επίσης τη θεραπεία σε ασθενείς για την πρόληψη πιο σοβαρής νόσησης, με τα αποτελέσματα να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Μισέλ Βουνάτσος στον Δανίκα: «Αυτό το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ θα λυτρώσει τις οικογένειες»

Δήμητρα της Λέσβου: Θάφτηκε ως «αγνώστων στοιχείων» - Οργή για το πώς αντιμετωπίστηκε

Στο «Visit Greece App» του ΕΟΤ οι 545 ελληνικές παραλίες με «Γαλάζια Σημαία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK