Κορωνοϊός - Ιταλία: Τέλος το AstraZeneca στους κάτω των 60 - Προηγήθηκε ο θάνατος μιας 18χρονης εμβολιασμένης

Κορωνοϊός - Ιταλία: Τέλος το AstraZeneca στους κάτω των 60 - Προηγήθηκε ο θάνατος μιας 18χρονης εμβολιασμένης

Oι νέοι που έκαναν ήδη το πρώτο εμβόλιο με σκεύασμα της AstraZeneca, πρόκειται να λάβουν την δεύτερη δόση με σκεύασμα της Pfizer ή της Moderna

astrazeneca__1_
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορωνοϊού ήταν 1.901 και 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ την Πέμπτη τα αντίστοιχα τα περιστατικά ήταν 2.079, με 88 θανάτους. Συνολικά, τα διαγνωστικά τεστ είναι 217.610, το 0,9% από τα οποία προέκυψαν θετικά. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 29 λιγότεροι ασθενείς σε σχέση με χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 277 λιγότεροι.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, στο εξής το εμβόλιο AstraZeneca κατά του κορωνοϊού θα χορηγείται μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω.

Ο θάνατος μιας κοπέλας δεκαοκτώ ετών η οποία παρουσίαζε χρόνια χαμηλά αιμοπετάλια και εμβολιάσθηκε με AstraZeneca, ώθησε τους ειδικούς που συμβουλεύουν την ιταλική κυβέρνηση, να υιοθετήσουν μια «άκρως προσεκτική» στάση και να απευθύνουν «ισχυρή σύσταση» υπέρ της αλλαγής των μέχρι τώρα οδηγιών.

Όπως ανακοινώθηκε, οι νέοι που έκαναν ήδη την πρώτη δόση με σκεύασμα της AstraZeneca, πρόκειται να λάβουν την δεύτερη δόση με σκεύασμα της Pfizer ή της Moderna.

Ειδήσεις σήμερα 

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Αττική: 48 χιλιοστά σε 40 λεπτά στο Περιστέρι - Κακοκαιρία και το Σαββατοκύριακο 

Κορωνοϊός - Ανησυχία για τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη στην Ελλάδα: «Είναι μεταδοτική, μοιάζει με τη βρετανική», λέει ειδικός 

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Ομόφωνα ένοχος ο 45χρονος δράστης 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ