Κορωνοϊός - Βιετνάμ: Ανακάλυψαν στέλεχος που συνδυάζει τη βρετανική και ινδική μετάλλαξη

Κορωνοϊός - Βιετνάμ: Ανακάλυψαν στέλεχος που συνδυάζει τη βρετανική και ινδική μετάλλαξη

Το συγκεκριμένο στέλεχος εξαπλώνεται γρήγορα μέσω του αέρα, όπως ανέφερε δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας VnExpress

koronoios_emvolio_0
Ο υπουργός Υγείας του Βιετνάμ, ο Νγκουέν Ταν Λονγκ, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του ταυτοποίησε νέο παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, συνδυασμό της ινδικής και της βρετανικής παραλλαγής του, που εξαπλώνεται γρήγορα μέσω του αέρα, όπως ανέφερε δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας VnExpress.

Το Βιετνάμ, ενώ κατάφερε να περιορίσει τον νέο κορωνοϊό το μεγαλύτερο διάστημα της περασμένης χρονιάς, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο με έξαρση της επιδημίας που εξαπλώνεται με ταχύτερους ρυθμούς.

Σχεδόν 3.600 άνθρωποι έχουν μολυνθεί σε 31 από τις 63 πόλεις και επαρχίες από τα τέλη Απριλίου, αντιστοιχώντας σε πάνω από το ήμισυ του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα.

«Βάσει της γενετικής αλληλουχίας σε προσφάτως διαγνωσμένους ασθενείς, ταυτοποιήσαμε νέο παραλλαγμένο στέλεχος, που είναι συνδυασμός του ινδικού και του βρετανικού», δήλωσε ο υπουργός.

«Πιο συγκεκριμένα, είναι ένα ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος με μεταλλάξεις που αρχικά ανήκουν στη βρετανική παραλλαγή», δήλωσε. Σύμφωνα με την VnExpress, ο Λονγκ είπε ότι το Βιετνάμ σύντομα θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις για το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε.

Το Βιετνάμ έχει έως τώρα καταγράψει επτά παραλλαγμένα στελέχη του ιού: B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7 (το βρετανικό), B.1.351, A.23.1 και B.1.617.2 (το ινδικό).

Η καλλιέργεια στο εργαστήριο του νέου παραλλαγμένου στελέχους, που είναι πολύ περισσότερο μεταδοτικό σε σχέση με τα μέχρι τώρα γνωστά, αποκάλυψε ότι ο ιός αναπαράγεται πολύ γρήγορα, γεγονός που εξηγεί γιατί εμφανίζονται τόσα πολλά νέα κρούσματα σε διαφορετικές τοποθεσίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, σημείωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει καταγράψει έως σήμερα 6.396 κρούσματα κορωνοϊού και 47 θανάτους.

Ειδήσεις σήμερα 

Στα 1.585 τα νέα κρούσματα - 521 οι διασωληνωμένοι, 40 θάνατοι

Γυμναστήρια: Ανοίγουν από τη Δευτέρα με self test και διπλή μάσκα 

Νεϊμάρ: Η Nike διέκοψε τη συνεργασία τους έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική βία σε υπάλληλό της 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK