Πανδημία-Χιλή: Χαλαρώνουν τα μέτρα για τους εμβολιασμένους παρά την αύξηση κρουσμάτων

Πανδημία-Χιλή: Χαλαρώνουν τα μέτρα για τους εμβολιασμένους παρά την αύξηση κρουσμάτων

Σχεδόν 8 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει και τη 2η δόση του εμβολίου  - Αυτή την εβδομάδα άρχισε ο εμβολιασμός των κατοίκων κάτω των 30

chile_vaccine
Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 185 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 8.117 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 28.809 νεκρούς επί συνόλου 1.352.723 μολύνσεων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες ήταν ο υψηλότερος από τη 10η Απριλίου, όταν είχαν διαγνωστεί 8.124 περιπτώσεις.

«Καλούμε τους πάντες να τηρούν με τον πιο αυστηρό τρόπο τα μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού και να εμβολιαστούν», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο χιλιανός υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις.

Παρά την αύξηση των μολύνσεων, η κυβέρνηση προχωρά όπως είχε εξαγγείλει στη χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Επιπλέον, ο κ. Πάρις ανακοίνωσε χθες ότι αίρονται οι καραντίνες σε εννέα δήμους.

Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό στη Χιλή. Ως την Τετάρτη είχαν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση των εμβολίων τους 10.156.276 άνθρωποι, εκ των οποίων 7.862.167 είχαν λάβει και τη δεύτερη.

Κλείσιμο
Αυτή την εβδομάδα άρχισε ο εμβολιασμός των κατοίκων κάτω των 30.

Το υπουργείο Υγείας επιδιώκει να έχουν ανοσοποιηθεί μέχρι την 30ή Ιουνίου 15,2 εκατ. πολίτες της Χιλής, δηλαδή περίπου το 80% του πληθυσμού ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών.


Ειδήσεις σήμερα

Η ζωή μετά τον κορωνοϊό: Τα συμπτώματα που επιμένουν μετά την ανάρρωση 

Μητσοτάκης: «Σκοτεινό διάλειμμα» στην ευρωπαϊκή πορεία μας το 2015 – Η ιστορία, τα μηνύματα και... η Μόνικα 

Lamda Development: Θέμα εβδομάδων να πέσουν οι υπογραφές για το Ελληνικό 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK