Πανδημία-Χιλή: Άρχισε ο εμβολιασμός των πολιτών κάτω των 30

Πανδημία-Χιλή: Άρχισε ο εμβολιασμός των πολιτών κάτω των 30

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα στη Χιλή ανέρχονταν χθες σε 39.243 - Έχει ήδη ανοσοποιηθεί πάνω από το 50% του πληθυσμού

chile_vaccine
Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 4.188 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν 37 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως εδώ σε 28.585 νεκρούς επί συνόλου 1.339.421 μολύνσεων.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα στη Χιλή ανέρχονταν χθες σε 39.243.

Παρά την εντυπωσιακή πρόοδο ως προς την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, τα κρούσματα αυξάνονται σε κάποιες περιοχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Χθες οι αρχές άρχισαν να εμβολιάζουν για την COVID-19 ανθρώπους κάτω των 30, επιδιώκοντας να επιταχύνουν τη διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας έχει ήδη ανοσοποιηθεί πάνω από το 50% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας.

Το υπουργείο Υγείας έχει σκοπό να έχουν ανοσοποιηθεί μέχρι την 30ή Ιουνίου 15,2 εκατ. πολίτες της Χιλής, με άλλα λόγια το 80% του πληθυσμού ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών.

Κλείσιμο
Σε εκδήλωση για την έναρξη του νέου σταδίου της εκστρατείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο Χάιμε Βελόλιο, υπενθύμισε πως ήδη πάνω από 9 εκατ. πολίτες έχουν λάβει μία δόση των εμβολίων τους και 7,5 εκατ. και τις δύο, τονίζοντας πως «αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χαλαρώσουμε», πάντως «έχει σημειωθεί πρόοδος στη διαδικασία για να ανακτήσουμε τις ελευθερίες μας».

Ορισμένοι ειδικοί εξέφρασαν ανησυχία για τη χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα και τέθηκαν σε εφαρμογή χθες Τετάρτη, προειδοποιώντας πως δεν είναι «η στιγμή» γι’ αυτό, εκτιμώντας πως υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας.



Ειδήσεις σήμερα

Αγωνία στον «Ερυθρό Σταυρό»: Διασωληνωμένος με κορωνοϊό 17χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα 

Αποκάλυψη για το επεισόδιο στην Πάρο: 10 Ρομά έδερναν έναν αστυνομικό! 

«Casa de Papel»: Οι μάσκες πέφτουν οριστικά 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK