Πανδημία-Μεξικό: Μείωση σε ημερήσιους θανάτους και κρούσματα

Πανδημία-Μεξικό: Μείωση σε ημερήσιους θανάτους και κρούσματα

Σύντομα δοκιμές τρίτης φάσης των υποψηφίων εμβολίων της Sanofi (Γαλλία) και της Walvax (Κίνα) και δεύτερης φάσης για το μεξικάνικο Patria, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

mexico_vaccine_covid
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 48 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 703 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 221.695 νεκρούς επί συνόλου 2.397.307 μολύνσεων.

Ωστόσο, η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι υποτιμημένος: δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα υπέδειξαν τον Μάρτιο ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους καταγεγραμμένους.

Πάντως, οι αριθμοί των θανάτων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες (50 και 48) είναι οι χαμηλότεροι από τον Απρίλιο του 2020. Η υποχώρηση του αριθμού τους ακολουθεί τη σταθερή μείωση των κρουσμάτων, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού συνεχίζεται με ταχύτερο ρυθμό.

Ο μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ ανακοίνωσε εξάλλου χθες ότι στη χώρα του θα αρχίσουν σύντομα δοκιμές τρίτης φάσης των υποψηφίων εμβολίων της Sanofi (Γαλλία) και της Walvax (Κίνα). Νωρίτερα, δόθηκε έγκριση από τον εποπτικό φορέα COFEPRIS για την έναρξη της δοκιμής του προϊόντος της Sanofi, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης, διευκρίνισε ο κ. Εμπράρδ. Η Walvax, το υποψήφιο εμβόλιο της οποίας χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με αυτή των Moderna και Pfizer/BioNTech, θέλει να δοκιμαστεί το προϊόν της σε 6.000 εθελοντές.

Το μεξικανικό υποψήφιο εμβόλιο, που βαφτίστηκε Patria («Πατρίδα») θα εισέλθει σύντομα στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών, είπε ακόμη ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας. Η κυβέρνηση θέλει το εμβόλιο αυτό να εξασφαλίσει άδεια επείγουσας χρήσης μέσα στη χρονιά.

Το μεξικανικό υποψήφιο εμβόλιο αναπτύσσεται σε συνεργασία με επιστήμονες στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα με τεχνολογία της Icahn School of Medicine (Νέα Υόρκη) και με βάση μια πρωτεΐνη που ανέπτυξαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Όστιν).

Το Μεξικό έχει λάβει ως αυτό το στάδιο 33,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από ξένους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer, AstraZeneca και Sinovac. Ο κ. Εμπράρδ ανέφερε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να έχει παραλάβει 40 εκατ. δόσεις τον Ιούνιο και 65 εκατ. τον Ιούλιο.


Ειδήσεις σήμερα 

Τουρισμός: Πώς θα «δουλεύει» το διαβατήριο covid - Τα οφέλη για την Ελλάδα  


«Τα φιλαράκια»... 17 χρόνια μετά: Τα λάθη, οι μεταμορφώσεις και όλα όσα μεσολάβησαν μέχρι το reunion 

Survivor: Ο «καραγκιόζης» που έγινε «άξιος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ