Πανδημία-Χιλή: 132 θάνατοι και πάνω από 6.500 κρούσματα σε 24 ώρες

Πανδημία-Χιλή: 132 θάνατοι και πάνω από 6.500 κρούσματα σε 24 ώρες

Η κυβέρνηση έχει αναγγείλει πως 13 δήμοι θα βγουν σήμερα από την καραντίνα και ότι η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα συνεχιστεί

chile_covid19
Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 6.519 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 132 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται μέχρι εδώ σε 28.518 νεκρούς επί συνόλου 1.329.918 μολύνσεων.

Μόνο 4 από τις 16 περιφέρειες της χώρας κατέγραψαν μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις, εκφράζοντας ανησυχία.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα στη Χιλή ανέρχονταν χθες σε 41.510. Εξ αυτών, 2.980 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, οι 2.462 διασωληνωμένοι.

Η κυβέρνηση έχει αναγγείλει μολαταύτα πως 13 δήμοι θα βγουν σήμερα από την καραντίνα και ότι η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα συνεχιστεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Self test: Μέσα στην εβδομάδα και όχι υποχρεωτικά από αύριο η δήλωση των τεστ - Τι ισχύει για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Επιχείρηση Moonlight: Πώς η Σελήνη θα γίνει η «8η Ήπειρος» του ανθρώπου - Φωτογραφίες από το σχέδιο της ESA

Στη Σύνοδο Κορυφής η «κρατική αεροπειρατεία» από τη Λευκορωσία - Αντιδράσεις από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΟΗΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ