Αργεντινή: Πρώτα κρούσματα της ινδικής και νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του κορωνοϊού

Αργεντινή: Πρώτα κρούσματα της ινδικής και νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του κορωνοϊού

Οι τρεις επιβάτες έφθασαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες την 24η Απριλίου απο Γαλλία και Ισπανία και τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο

argentina_airport_covid
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα τα πρώτα κρούσματα δύο πιο μολυσματικών παραλλαγών του SARS-CoV-2 οι οποίες αρχικά ταυτοποιήθηκαν στην Ινδία και στη Νότια Αφρική σε τρεις ταξιδιώτες οι οποίοι επέστρεψαν στη λατινοαμερικάνικη χώρα από την Ευρώπη.

Η ινδική «διπλή μετάλλαξη» του νέου κορωνοϊού διαγνώστηκε πως έχει μολύνει δύο ανήλικους οι οποίοι επέστρεψαν από το Παρίσι· η νοτιοαφρικάνικη παραλλαγή διαγνώστηκε πως έχει μολύνει 58χρονο επιβάτη που επέστρεψε από την Ισπανία, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι τρεις επιβάτες έφθασαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες την 24η Απριλίου και τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.

«Αφότου αρχίσαμε την παρακολούθηση του γονιδιώματος στους ταξιδιώτες, έχουμε εντοπίσει παραλλαγές ‘προτεραιότητας’ σε σχεδόν το 50% των κρουσμάτων», διευκρίνισε η Αναλία Ρεάρτε, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου.

Η Αργεντινή, όπου η εκστρατεία ανοσοποίησης έχει επιβραδυνθεί τελευταία, ελλείψει επαρκών ποσοτήτων δόσεων – έχουν χορηγηθεί πάνω από 9 εκατ. δόσεις εμβολίων, με 7,6 εκατ. ανθρώπους να έχουν λάβει τουλάχιστον μία και 1,3 εκατ. να έχουν λάβει και τη δεύτερη, κατά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία –, επέβαλε νέα περιοριστικά μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα μολύνσεων.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 45 εκατομμυρίων κατοίκων ανερχόταν ως προχθές Κυριακή σε 67.325 νεκρούς επί συνόλου 3.147.740 μολύνσεων.



Ειδήσεις σήμερα 

Μένιος Φουρθιώτης: «Είμαι αθώος και είμαι πάντα στη διάθεση της Δικαιοσύνης» είπε στην απολογία του 

Survivor: Οι πανηγυρισμοί που έβαλαν… φωτιές και στον τάκο ο Κόρο

Τουρκία: Διαδηλώσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη εναντίον του Ισραήλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ