Φον Ντερ Λάιεν: 200 εκατ. δόσεις εμβολίων στην ΕΕ - 30 Ευρωπαίοι εμβολιάζονται κάθε δευτερόλεπτο

Φον Ντερ Λάιεν: 200 εκατ. δόσεις εμβολίων στην ΕΕ - 30 Ευρωπαίοι εμβολιάζονται κάθε δευτερόλεπτο

Αιχμές για την αθέτηση των όρων στις συμφωνίες για τα εμβόλια -  Για ακόμη μια φορά η πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της με τη θέση των ΗΠΑ για απελευθέρωση της πατέντας εμβολίων

Screenshot_2021-05-06_at_7_02_08_PM
«Η ΕΕ έχει διανείμει 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, μέχρι τώρα, στους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, η οποία έκανε λόγο για μια επιτυχημένη  εκστρατεία, δίνοντας τη δική της απάντηση σε όσους κατά καιρούς την έχουν επικρίνει για ολιγωρία στο κλείσιμο συμφωνιών.

«Οι 200 εκατ. δόσεις που έχουν διανεμηθεί στην ΕΕ καλύπτουν πάνω από τους μισούς ενηλικες για να εμβολιαστούν με μια δόση», δήλωσε σε βίντεό της που ανέβασε στο Twitter η Φον ντερ Λάιεν.


«Τους 30 φτάνουν οι Ευρωπαίοι που εμβολιαζονται κάθε δευτερόλεπτο», δήλωσε, επίσης, η πρόεδρος της Ευρωπαίκής Επιτροπής, ενώ εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση ότι το 70% των Ευρωπαίων θα έχουν εμβολιαστεί ως τον Ιούλιο.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αθέτηση δεσμεύσεων στις παραλαβές των δόσεων, η Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι η ΕΕ είναι ο κύριος εξαγωγέας εμβολίων παγκοσμίως, ενώ - όπως σημείωσε με νόημα- άλλοι κρατούν την παραγωγή για τους εαυτούς τους.

Κλείσιμο
«Οι εξαγωγές από την Ευρώπη πηγαίνουν σε πάνω από 90 χώρες», υπογράμμισε ακόμη η πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ για ακόμη μια φορά εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της με τη θέση των ΗΠΑ για απελευθέρωση της πατέντας εμβολίων.

«Καλούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή να επιτραπούν οι εξαγωγές και να αρθούν τα μέτρα στους εφοδιασμούς», συμπλήρωσε, ακόμη στο μήνυμά της η Φον  ντερ Λάιεν.

Ειδήσεις σήμερα 

Στα 3.421 τα νέα κρούσματα - 754 οι διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι 

Χάρτης ECDC: «Πράσινη» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα 

Νέα Σμύρνη: «Έχω τρομοκρατηθεί, ήμουν μόνη στον δρόμο» λέει στο protothema.gr η κοπέλα που κατήγγειλε τον σάτυρο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ