Τσιόδρας: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες

«Χρειάζεται προσοχή και γενικός εμβολιασμός για να ξεπεραστεί η πανδημία» τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας – Εκτίμησε ότι όταν δύο πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες συναντηθούν, δεν υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού

tsiodras
Έμφαση στον εμβολιασμό έδωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και πρόεδρος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τις «Θεραπευτικές Εξελίξεις 2021».

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή και γενικός εμβολιασμός για να ξεπεραστεί η πανδημία. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν ήδη από τον εμβολιασμό του πληθυσμού, που προχωρά καλά, φαίνεται ότι οι εμβολιασμένοι ασθενείς παύουν να διατρέχουν κίνδυνο θανάτου ή σοβαρής νόσησης από την Covid-19.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, όταν ένας πλήρως εμβολιασμένος πολίτης συναντήσει έναν άλλον πλήρως εμβολιασμένο, δεν θα υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Νίκος Σύψας σημείωσε ότι υπάρχει πτώση των κρουσμάτων, σε αντίθεση με τη Θράκη, όπου καταγράφεται αύξηση. Ωστόσο προειδοποίησε πως «ακόμη και αν ρίξουμε τον δείκτη μεταδοτικότητας R στο 0,9 θα έχουμε σε ορίζοντα δύο μηνών, δηλαδή στις 21 Ιουνίου, περίπου 400 διασωληνωμένους».


Ειδήσεις σήμερα:


«Αμάρτησα για την πεθερά μου» - Η επική δικαιολογία που έδωσε 50χρονος στα διόδια

Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας: Ο Μπάιντεν αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων – Οργή από Άγκυρα

Wallpaper-gate: Τα ακριβά γούστα της Κάρι Σίμοντς εκθέτουν τον Μπόρις Τζόνσον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ