Πανδημία-Κολομβία: Νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες - Νέα περιοριστικά μέτρα

Πανδημία-Κολομβία: Νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες - Νέα περιοριστικά μέτρα

Στη Μπογοτά θα επιβληθεί εκ νέου απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 20:00 ως τις 04:00 από σήμερα - Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία

colobmia_covid
Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 420 ασθενείς με την COVID-19, ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην επικράτεια της χώρας πριν από δεκατρείς μήνες.

Το προηγούμενο ρεκόρ –400 θάνατοι– είχε καταγραφεί την 22η Αυγούστου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο απολογισμός των θυμάτων ως εδώ έχει φθάσει τους 68.748 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2.667.136 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Η Κολομβία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θανάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων σε όλη τη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Είναι αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, που απειλεί να προκαλέσει απόλυτο κορεσμό στα νοσοκομεία των σημαντικότερων αστικών κέντρων της.

Στην πρωτεύουσα Μπογοτά, η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκεται στο 84,2%, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Όμως στα αστικά κέντρα με τον δεύτερο και τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό, δηλαδή τη Μεδεγίν και την Κάλι, ο δείκτης αυτός βρίσκεται στο 98% και στο 91,4% αντίστοιχα.

Κλείσιμο
Οι περιορισμοί για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση ενισχύονται, ιδίως στις μεγάλες πόλεις, όπως η Μπογοτά, όπου θα επιβληθεί εκ νέου απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 20:00 ως τις 04:00 από σήμερα. Θα συνεχίσει επίσης να επιβάλλεται καραντίνα και το προσεχές τριήμερο, τόνισε η δήμαρχος της πρωτεύουσας Κλαούδια Λόπες.

«Είμαστε κυριολεκτικά μεταξύ ζωής του θανάτου, της πιθανότητας το σύστημα υγείας να καταρρεύσει και να έχουμε εντελώς γεμάτες τις ΜΕΘ», τόνισε η κυρία Λόπες.




Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας θα επιβάλλεται επίσης για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες σε όλες τις πόλεις όπου η πληρότητα των ΜΕΘ ξεπερνά το 80% με βάση κοινή απόφαση που υπογράφεται από τους υπουργούς Υγείας Φερνάντο Ρουίς και Εσωτερικών Ντανιέλ Παλάσιος.

Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, η οποία άρχισε στα μέσα Φεβρουαρίου στην Κολομβία, προχωρά με συγκριτικά αργό ρυθμό. Ως εδώ, κάπου 3,9 εκατ. πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Πανικός για ένα σακί πατάτες – Απίστευτες εικόνες συνωστισμού

Lockdown: Ανησυχία για τα κορωνοπάρτι – Τα σενάρια πρόωρου ανοίγματος της εστίασης

Survivor: Για 8η φορά στον... τάκο ο Τριαντάφυλλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ