Θεμιστοκλέους: Στις αποθήκες τα εμβόλια της Jonhson & Jonhnson μέχρι την τελική απόφαση του EMA

Θεμιστοκλέους: Στις αποθήκες τα εμβόλια της Jonhson & Jonhnson μέχρι την τελική απόφαση του EMA

Ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας εκτίμησε ότι οι 40άρηδες θα εμβολιαστούν, τουλάχιστον με την πρώτη δόση, μέσα στον Ιούνιο

Θεμιστοκλεους-0
Οι παρτίδες του εμβολίου της Johnson & Johnson που έφτασαν στη χώρα μας θα παραμείνουν στις αποθήκες μέχρι να λάβει την τελική απόφαση ο EMA αναφορικά με τη χρήση του, τόνισε πριν από λίγο στο Mega ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους

 «Την προηγούμενη εβδομάδα παραλάβαμε τα εμβόλια της Johson & Jonhson και θα ανοίγαμε την πλατφόρμα των ραντεβού με βάση και τις ανακοινώσεις της εταιρείας η οποία συνέστησε να παραμείνουν τα εμβόλια και να μην χρησιμοποιηθούν. Έτσι δεν ανεβάσαμε τα ραντεβου για να μην έχουμε τη διαδικασία ματαίωσης ραντεβού. Περιμένουμε τις αποφάσεις του EMA έτσι ώστε να αποφασίσουμε το τι θα γίνει».

«Κανένας πολίτης δεν είχε κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Jonhson»,
ξεκαθάρισε ακόμη ο κ. Θεμιστοκλέους.  

Πρόσθεσε, δε, πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, οι 40άρηδες αναμένεται να εμβολιαστούν, τουλάχιστον με την πρώτη δόση, μέσα στον Ιούνιο.



Δείτε το βίντεο:

Θεμιστοκλέους: Μένουν στις αποθήκες τα εμβόλια της Jonhson & Jonhnson

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Στο μεταξύ μετά τον αναβρασμό που προκάλεσαν τα περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ και οδήγησαν στην αναστολή της χρήσης του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έκανε γνωστό ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις την ερχόμενη Τρίτη.

Πολυφωνία επικρατεί στην Ευρώπη σε σχέση με τη χορήγηση του σκευάσματος, με χώρες όπως η Γαλλία να θέτουν ηλικιακό όριο και να κρίνουν πως η χορήγηση θα πρέπει να γίνεται στους άνω των 55 ετώνΤο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει πάρει άδεια χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (με την ονομασία Janssen), αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η χορήγησή του.

Η εταιρεία από την πλευρά της αποφάσισε να καθυστερήσει τη διανομή του στην Ευρώπη. Το εμβόλιο αυτό ήταν το τέταρτο που έλαβε άδεια χρήσης στην Ευρώπη, τον περασμένο μήνα, μετά από εκείνα των Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca/Οξφόρδης.




Ειδήσεις σήμερα: 
Ο πρώτος μηνυτής του Λιγνάδη αποκαλύπτει: «Πώς με προσέγγισε - Μου έλεγε ότι έχει καρκίνο»

Σκληρές εικόνες: Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβολεί 13χρονο που σηκώνει τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK