Γερμανία: «Ποντάρουν» στην άνοδο της θερμοκρασίας για την ανάσχεση της πανδημίας

Γερμανία: «Ποντάρουν» στην άνοδο της θερμοκρασίας για την ανάσχεση της πανδημίας

Έρευνα η οποία διεξήχθη από τα Πανεπιστήμια Τζονς Χόπκινς και Λούιβιλ στις ΗΠΑ συμπέρανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μειώθηκε με την άνοδο της θερμοκρασίας

germany_park
Οι υψηλές θερμοκρασίες θα βοηθήσουν στην μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, εκτιμά η Βιόλα Πρίζεμαν, φυσικός του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ και συνεργάτης της καγκελαρίου.

«Ο ήλιος και η ζέστη θα βοηθήσουν, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο γρήγορα. Στην καλύτερη περίπτωση πάντως θα φέρουν μια ανάσχεση της πανδημίας της τάξεως του 20%», δήλωσε η κυρία Πρίζεμαν στην Osnabrücker Zeitung, τονίζοντας ωστόσο ότι οι καιρικές συνθήκες από μόνες τους δεν θα σταματήσουν τον νέο κορωνοϊό και τις παραλλαγές του. «Η χαλάρωση αυτή τη στιγμή είναι μοιραία», είπε χαρακτηριστικά.

Τη θεωρία της συμβούλου της Άνγκελα Μέρκελ ενστερνίζεται το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο επισημαίνει ότι γενικά ο νέος κορωνοϊός, που προκαλεί σοβαρό οξύ σύνδρομο του αναπνευστικού, μεταδίδεται ευκολότερα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Επιπλέον, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες περιορίζεται και ο χρόνος παραμονής των ανθρώπων σε κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με την Frankfurter Rundschau, σχετική έρευνα η οποία διεξήχθη από τα Πανεπιστήμια Τζονς Χόπκινς και Λούιβιλ στις ΗΠΑ συμπέρανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μειώθηκε με την άνοδο της θερμοκρασίας.



Ειδήσεις σήμερα 

Υπόθεση Marfin: Στο μικροσκόπιο των αρχών ομάδα επτά ατόμων - Πήγαν οργανωμένοι να κάψουν 

Κορωνοϊός: Πώς θα ψωνίζουμε από Δευτέρα - Με ραντεβού και sms στα μαγαζιά 

Survivor: Η υποπλοίαρχος Μαριανθή Κάσδαγλη στο τιμόνι της βάρκας της επιστροφής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ