Κορωνοϊός: Η γερμανική Welt δίνει εύσημα στην Ελλάδα για τα ψηφιακά ραντεβού εμβολιασμού

Κορωνοϊός: Η γερμανική Welt δίνει εύσημα στην Ελλάδα για τα ψηφιακά ραντεβού εμβολιασμού

Ο δημοσιογράφος της Welt, μάλιστα, κάνει μνεία και στην Ελλάδα, σχολιάζοντας το ψηφιακό κλείσιμο ραντεβού, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα πιο γρήγορους εμβολιασμούς στη χώρα, χωρίς να υπάρχουν απώλειες εμβολίων

emvoliasmos
Το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού απασχολεί τον δημοσιογράφο Gregor Schwung της κυριακάτικης Welt am Sonntag, ο οποίος διερωτάται «τι κάνουν οι άλλοι καλύτερα» από τη Γερμανία.

Ο δημοσιογράφος σχολιάζει ότι σε σχέση τους εμβολιασμούς σε άλλες χώρες της Ευρώπης, η Γερμανία βρίσκεται σε κακή θέση.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η χώρα βρίσκεται μόλις στην ενδέκατη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ποσοστό εμβολιασμού περίπου 10%, αποδίδοντας την κατάσταση σε λάθη της ίδιας της Γερμανίας. Θεωρεί, μάλιστα, ότι στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές προτάσεις βελτίωσης, όπως είναι η λήψη περισσότερων δόσεων από μία αμπούλα, η πιο ευέλικτη διαχείριση της σειράς των εμβολιασμών, το ψηφιακό κλείσιμο ραντεβού ή, ακόμη, η αγορά εμβολίων και από αλλού.

Ελλάδα: Ψηφιακό κλείσιμο ραντεβού

Ο δημοσιογράφος της Welt, μάλιστα, κάνει μνεία και στην Ελλάδα, σχολιάζοντας το ψηφιακό κλείσιμο ραντεβού, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα πιο γρήγορους εμβολιασμούς στη χώρα, χωρίς να υπάρχουν απώλειες εμβολίων.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ελλάδα ονομάζεται «Επιχείρηση Ελευθερία». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι πολίτες της Ελλάδας δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια για να συμμετάσχουν καθώς, μόλις έρθει η σειρά τους, ενημερώνονται αυτόματα μέσω SMS για το πότε και πού θα πρέπει να παρουσιαστούν για τον εμβολιασμό τους. Το ραντεβού μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσω γραπτού μηνύματος ή να γίνει αλλαγή του ηλεκτρονικά. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που δεν διαθέτουν σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορούν να το κάνουν και στο φαρμακείο ή στο πλησιέστερο ΚΕΠ, αναφέρει η Welt. Αυτό, αναφέρει, κατέστη δυνατό μόνο επειδή η κυβέρνηση της Ελλάδας επέδειξε προνοητικότητα στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλα τα δεδομένα των ασθενών ψηφιοποιήθηκαν σε ένα σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης συνταγών. Ο ψηφιακός προγραμματισμός ραντεβού διασφαλίζει πλέον ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εμβολιάζει πολύ πιο γρήγορα και ότι σχεδόν κανένα εμβόλιο δεν χάνεται.

Επίσης, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ουρές μπροστά από τα κέντρα εμβολιασμού ή και τηλεφωνικές γραμμές για κλείσιμο ραντεβού που οδηγούν σε απόγνωση τους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους, προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φθινοπωρινό το τοπίο με νεφώσεις σήμερα - Πέφτει η θερμοκρασία από αύριο

Αγία Παρασκευή: Άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ