Πανδημία-Ισημερινός: Πάνω από 1.700 κρούσματα και 33 θάνατοι σε 24 ώρες

Πανδημία-Ισημερινός: Πάνω από 1.700 κρούσματα και 33 θάνατοι σε 24 ώρες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία την πρώτη δόση των εμβολίων τους για τον νέο κορωνοϊό έχουν λάβει μέχρι στιγμής 69.030 άνθρωποι

ecuador_covid_19
Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.727 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 296.841 στο κράτος των Άνδεων.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 33 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει επίσημα τους 11.318 νεκρούς ως εδώ. Σύμφωνα με τις αρχές, άλλοι 4.787 θάνατοι θεωρείται πως «πιθανόν» οφείλονταν στην πανδημία, κάτι όμως που δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί από ιατροδικαστικούς.

Η επαρχία Πιτσίντσα συνεχίζει να χαρακτηρίζεται επίκεντρο της πανδημίας (9 θάνατοι και 510 κρούσματα σε 24 ώρες, 2.362 και 103.105 συνολικά) με την υψηλότερη συγκέντρωση μολύνσεων στην πρωτεύουσα Κίτο.

Ως προχθές Τρίτη κατά τα επίσημα δεδομένα είχαν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους για τον νέο κορωνοϊό 69.030 άνθρωποι στον Ισημερινό, στο πλαίσιο της επιλεγόμενης «δόσης μηδέν» της εκστρατείας ανοσοποίησης, που αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους φιλοξενούμενους σε οίκους ευγηρίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Survivor: «Τάβλα» ο Ταβλαδάκης στη βάρκα της επιστροφής

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Ιταλία: 187 μετανάστες διασώθηκαν σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λαμπεντούζα-Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK