Γεωργαντάς: Έως τις 5 Μαρτίου θα έχουμε φτάσει το 1 εκατ. εμβολιασμούς - Ποιες ομάδες ακολουθούν

Γεωργαντάς: Έως τις 5 Μαρτίου θα έχουμε φτάσει το 1 εκατ. εμβολιασμούς - Ποιες ομάδες ακολουθούν

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει το εμπόριο, «χωρίς να κάνουμε κατάχρηση αυτής της δυνατότητας», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

γεωργαντασ
Το ένα εκατομμύριο θα αγγίξουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας έως την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε ημέρα εμβολιάζονται περίπου 30.000-35.000 άτομα, ενώ από την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει 885.000 εμβολιασμοί.

Ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η είδηση ότι ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αδειοδότησε το εμβόλιο της Johnson&Johnson σημειώνοντας ότι στις 11 Μαρτίου θα συζητηθεί και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης η άδεια χορήγησης του.

«Σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει γίνει, στην επόμενη φάση θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και των πολιτών που είναι άνω των 75 ετών», σημείωσε ο υφυπουργός προσθέτοντας ότι περίπου 275.000 άνθρωποι έχουν αυξημένο κίνδυνο νόσησης.  

Σχετικά με την άρση του lockdown, ο ίδιος υπογράμμισε ότι εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει το εμπόριο, «χωρίς να κάνουμε κατάχρηση αυτής της δυνατότητας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα