Ρεκόρ με 25.000 εμβόλια σε μία μέρα παρά την κακοκαιρία

Ρεκόρ με 25.000 εμβόλια σε μία μέρα παρά την κακοκαιρία

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 550.000 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα - Πάνω από 5.500 εμβολιασμοί την ημέρα θα διεξάγονται στα δύο μεγάλα κέντρα σε Μαρούσι και Θεσσαλονίκη - Το θα γίνει με όσους έχασαν το ραντεβού - Αντιμετωπίστηκε άμεσα ένα περιστατικό ήπιας αλλεργικής αντίδρασης

emvoliasmos_main4
Ρεκόρ εμβολιασμών σε μία ημέρα, παρά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια», κατέγραψε σήμερα το σύστημα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στη δημιουργία των δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων στο Μαρούσι (Αθήνα) και στη Θεσσαλονίκη και ανέφερε ότι συνολικά στη χώρα, έχουν γίνει πάνω από 550.000 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα.

Εξήγησε επίσης τη διαδικασία για όσους έχασαν το ραντεβού που είχαν κλείσει, προκειμένου να εμβολιαστούν.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε επίσης ότι παρουσιάστηκε ένα περιστατικό ήπιας αλλεργικής αντίδρασης, το οποίο αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Πιο αναλυτικά:

«Οι δύο μεγάλοι εμβολιαστικοί σταθμοί, στο Μαρούσι και στη Θεσσαλονίκη, θα εμβολιάζουν πάνω από 5.500 πολίτες σε καθημερινή βάση. Η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών αποτελεί μία πολύ λεπτή διαδικασία και ήταν αποτέλεσμα έρευνας και δουλειάς πολλών μηνών. Οι μικρές διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα κάθε χώρας είναι κατανοητές.

Μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τους 550.000 εμβολιασμούς, ενώ σήμερα έγιναν -παρά τις δυσκολίες- 25.000 εμβολιασμοί, ημερήσιο ρεκόρ από όταν ξεκίνησε το όλο εγχείρημα στην Ελλάδα.

Όσοι δεν προσήλθαν για την πρώτη δόση θα κάνουν νέο ραντεβού και όσοι είχαν ραντεβού για δεύτερη δόση, θα ενημερωθούν τις επόμενες μέρες για το τι θα γίνει.

Σήμερα ήταν και η πρώτη μέρα λειτουργίας των δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων. Έγιναν πάνω από 1.400 εμβολιασμοί στην Αθήνα και πάνω από 600 στην Θεσσαλονίκη σήμερα.

Και στους δύο σταθμούς έχουμε δωρεάν πάρκινγκ. Στην Αθήνα είναι το πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου Avenue και στην Θεσσαλονίκη είναι το πάρκινγκ του χώρου της ΔΕΘ.

Την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού όσων είναι ηλικίας 60 – 64 ετών ως τώρα έχουν κλειστεί 235.000 ραντεβού. Επιπλέον, την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για τους 75-79 ετών και ως τώρα έχουν κλειστεί 150.000 ραντεβού.

Η πρώτη κατηγορία αφορά τα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, αμέως μετά τους 75-79 και είναι τα:
Μεταμόσχευση
χρόνια αιμοκάθαρση
χημειοθεραπείες
κυστική ίνωση
σοβαρή υπατική νόσος
ανοσοκατασταλμένοι

Η ομάδα Α αφορά περίπου 270.000 άτομα και θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό στις αρχές Μαρτίου.

Στην ομάδα Β είναι οι υπόλοιπες σοβαρές παθήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο αναλυτικά και αφορούν άτομα 18-59 ετών. Ενδεικτικ'ά θα σας αναφέρω ορισμένες: καρδιολογικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη, σοβαρά αναπνευστικά.

Για την κατηγορία αυτή υπάρξει ηλικιακή κατηγοριοποίηση, αμέσως μετά την ομάδα 60-64».

Ειδήσεις σήμερα 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σφοδρότερο το δεύτερο κύμα - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας από το βράδυ 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα 


Δημήτρης Μοθωναίος: H συγκλονιστική ιστορία του ηθοποιού που βίωσε την κακοποίηση στα 6 του χρόνια 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ