Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Έσπασε το ρεκόρ νέων θανάτων - Πάνω από 61.000 νεκροί από την αρχή του έτους

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Έσπασε το ρεκόρ νέων θανάτων - Πάνω από 61.000 νεκροί από την αρχή του έτους

Πάνω από 61.000 νεκροί λόγω κορωνοϊού από την αρχή του έτους - Παράλληλα οι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid ξεπέρασαν τις απώλειες των ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

coronavirus_usa
Λίγες ώρες μετά μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ κατέγραψαν το δικό τους ζοφερό ορόσημο την περίοδο της πανδημίας, με 4.131 νέους θανάτους λόγω Covid τις προηγούμενες 24 ώρες.

Πλέον, περισσότεροι από 61.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από κορωνοϊό από τις αρχές Ιανουαρίου, καθιστώντας τον ήδη τον δεύτερο-θανατηφόρο μήνα ολόκληρης της πανδημίας, μετά τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι νέοι ημερήσιοι θάνατοι στη χώρα έχουν αυξηθεί περισσότερο από 30% το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε από την Τετάρτη τον αριθμό των νεκρών που θρήνησε η χώρα στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η ισχυρότερη δύναμη του κόσμου έχει καταγράψει από την εκδήλωση της πανδημίας 405.400 θανάτους, με άλλα λόγια περισσότερα θύματα από τους νεκρούς της σε όλον τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχαν ανέλθει σε 405.399, κατά τα στοιχεία του υπουργείου Βετεράνων.

Στα τέλη Απριλίου, ο απολογισμός της πανδημίας ξεπερνούσε τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους τις δύο δεκαετίες του πολέμου του Βιετνάμ, ορόσημο με βαρύ συμβολισμό στις ΗΠΑ, καθώς η σύρραξη αυτή παραμένει ανοιχτό τραύμα για τους Αμερικανούς.

Ειδήσεις σήμερα

Συγκλονίζει η Μπεκατώρου μιλώντας για τον βιασμό της: Ήθελα να τον σπάσω στο ξύλο...

Εμβολιασμοί: Ανοίγουν αύριο τα ραντεβού για την ηλιακή ομάδα 80 - 84 ετών

Κορωνοϊός: Στα 509 τα νέα κρούσματα - 293 οι διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ