Εμβόλιο Moderna: Παύση εμβολιασμών στην Καλιφόρνια έπειτα από περιστατικά αλλεργικών αντιδράσεων

Εμβόλιο Moderna: Παύση εμβολιασμών στην Καλιφόρνια έπειτα από περιστατικά αλλεργικών αντιδράσεων

Τα υπό διερεύνηση περιστατικά αναφέρθηκαν σε εμβολιαστικό κέντρο του Σαν Ντιέγκο - Eνδέχεται να συνδέονται με συγκεκριμένη παρτίδα

moderna_vaccine
Οι υγειονομικές Αρχές της Καλιφόρνια ζήτησαν να μην προχωρήσει προς το παρόν η χορήγηση περισσότερων από 330.000 δόσεων του εμβολίου της Moderna, έπειτα από την εμφάνιση ενός ασυνήθιστα υψηλού αριθμού σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων σε εμβολιαστικό κέντρο του Σαν Ντιέγκο, που ενδέχεται να συνδέονται με συγκεκριμένη παρτίδα του σκευάσματος.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναγνωρίζει ότι έλαβε σχετική αναφορά από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια (CDPH) σημειώνοντας ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές για τη διερεύνηση των ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν.

Η Moderna επιβεβαίωσε ότι συνολικά 1.272.200 δόσεις παρήχθησαν στον συγκεκριμένο αριθμό παρτίδας, με σχεδόν ένα εκατομμύριο δόσεις (964.900) να έχουν ήδη διανεμηθεί σε περίπου 1.700 τοποθεσίες εμβολιασμού σε 37 πολιτείες των ΗΠΑ, εκ των οπποίων 330.000 δόσεις σε όλη την πολιτεία της Καλιφόρνια.

Συνολικά 307.300 δόσεις της συγκεκριμένης παρτίδας παραμένουν αδιάθετες.

Η εταιρεία αναφέρει ότι παρότι δεν γνωρίζει πόσες δόσεις μπορεί να έχουν ήδη χορηγηθεί, αναμένει ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σημαντικό μέρος τους, δεδομένου του γεγονότος ότι η παρτίδα στάλθηκε μεταξύ 4 και 8 Ιανουαρίου.

«Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη και η Moderna συνεργάζεται στενά με το FDA και το CDC για να κατανοήσει τις κλινικές περιπτώσεις και εάν δικαιολογείται η ευρεία παύση της χρήσης της παρτίδας» καταλήγει.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Η αεροπορική βιομηχανία στηρίζει την πρόταση Μητσοτάκη για το «διαβατήριο» εμβολιασμού

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι

Στα 566 τα νέα κρούσματα - 320 οι διασωληνωμένοι, 30 θάνατοι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ