Κολομβία: Σε ΜΕΘ ο υπουργός Άμυνας με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού

Κολομβία: Σε ΜΕΘ ο υπουργός Άμυνας με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού

«Ο υπουργός παρουσιάζει ιογενή πνευμονία» αναφέρει ανακοίνωση της προεδρίας

colobia_defence_minister
Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, ο Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο, νοσηλεύεται με μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα της COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ο υπουργός Άμυνας διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 την περασμένη εβδομάδα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ότι η επικεφαλής του, η Κλαούδια Μπλουμ, διαγνώστηκε επίσης πως έχει προσβληθεί.

«Ο υπουργός συνεχίζει να νοσηλεύεται και του παρέχεται εντατική θεραπεία», ανέφερε η προεδρία σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα. Εκπρόσωπος της προεδρίας επιβεβαίωσε ότι η φράση αυτή σημαίνει πως ο κ. Χολμς Τρουχίγιο έχει εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Ο υπουργός παρουσιάζει ιογενή πνευμονία, εξηγείται στην ανακοίνωση.





Μεταξύ άλλων, από τον SARS-CoV-2 έχουν προσβληθεί η πρώτη κυρία Μαρία Χουλιάνα Ρουίς (τον Νοέμβριο) και η αντιπρόεδρος Μάρτα Λουσία Ραμίρες (τον Οκτώβριο).

Ο πρόεδρος της χώρας, ο Ιβάν Ντούκε, δεν έχει μολυνθεί από τον ιό. Υποβάλλεται σχεδόν καθημερινά σε τεστ, καθώς έχει υψηλό επίπεδο έκθεσης και πολυάσχολο πρόγραμμα.

Η χώρα των Άνδεων έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο πάνω από 1,9 εκατ. κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 48.600 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.


Ειδήσεις σήμερα

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό Ομονοίας

Σοφία Μπεκατώρου: Δεν είμαι η μόνη αθλήτρια που κακοποιήθηκε

Survivor: Με το...δεξί η μπλε ομάδα-Υποψήφια προς αποχώρηση η Ανθή Σαλαγκούδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα