Κορωνοϊός: Κόλλησε... και το παγωτό στην Κίνα

Κορωνοϊός: Κόλλησε... και το παγωτό στην Κίνα

Παρτίδες παγωτού από εταιρεία στη βόρεια Κίνα είχαν το στέλεχος του κορωνοϊού - Σε καραντίνα οι υπάλληλοι της εταιρείας - Πάνω από 2.700 συσκευασίες με «μολυσμένο» παγωτό βγήκαν στην αγορά

pagoto
Κορωνοϊός σε παρτίδες παγωτού εντοπίστηκε στη βόρεια Κίνα, προκαλώντας συναγερμό στις τοπικές Αρχές.

Άνθρωποι που πιστεύεται ότι έχουν έρθει σε επαφή με τις παρτίδες, οι οποίες έχουν παραχθεί από την Tianjin Daqiaodao Food Company, περνούν από τα τεστ των υγειονομικών υπηρεσιών του βόρειου δήμου Tianjin.

Όλα τα προϊόντα της Tianjin Daqiaodao έχουν επίσης σφραγιστεί, ενώ η εταιρεία έστειλε τρία δείγματα στο κέντρο ελέγχου ασθενειών και όλα βγήκαν θετικά στον ιό.

Οι επιδημιολογικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η εταιρεία παρήγαγε το παγωτό χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένης της σκόνης γάλακτος που εισήχθη από τη Νέα Ζηλανδία και της σκόνης ορού γάλακτος που εισήχθη από την Ουκρανία.

Η Tianjin Daqiaodao επιβεβαίωσε επίσης ότι από την Πέμπτη, οι 1.662 υπάλληλοί της τέθηκαν σε καραντίνα και υποβλήθηκαν σε τεστ. Από αυτούς, 700 έχουν ήδη βγει αρνητικοί, ενώ τα αποτελέσματα για τους υπόλοιπους 962 υπαλλήλους δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο Δρ Stephen Griffin, ένας ιολόγος που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, δήλωσε ότι το περιστατικό δεν πρέπει να προκαλεί «πανικό» και ότι «πιθανότατα προήλθε από ένα άτομο».

Κλείσιμο
Η ψυχρή θερμοκρασία στην οποία αποθηκεύεται το παγωτό και το γεγονός ότι περιέχει λίπος, θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ο ιός είχε επιβιώσει στις παρτίδες που ελήφθησαν, πρόσθεσε ο Δρ Griffin.

Οι αρχές κατά της επιδημίας στην Τιαντζίν ανέφεραν ότι από τα 4.836 κουτιά παγωτού που ήταν μολυσμένα με Covid, τα 2.089 είχαν σφραγιστεί σε αποθήκη της εταιρείας.

Περίπου 935, από τα 2.747 κουτιά που έπεσαν στην αγορά, ήταν ακόμα στην Τιαντζίν τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των τεστ και μόνο 65 πωλήθηκαν σε άλλες αγορές.

Ειδήσεις σήμερα

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνι και κρύο στην Κεντρική Ελλάδα - Χιονίζει και στα ορεινά της Αττικής

Στον εισαγγελέα σήμερα τα δύο ανήλικα αδέλφια δράστες της επίθεσης στο μετρό

Σοφία Μπεκατώρου: Οργή στο twitter για το «εμείς δεν ξέραμε» της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ