Πανδημία-Κούβα: Ρεκόρ κρουσμάτων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Πανδημία-Κούβα: Ρεκόρ κρουσμάτων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Η κατάσταση ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα

cuba_covid
Άλλοι τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν στην Κούβα, όπου το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκε ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν 388 περιπτώσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Κυριακή.

Ως εδώ, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού παραμένει συγκριτικά χαμηλός στη νήσο της Καραϊβικής, με 151 νεκρούς επί συνόλου 14.576 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας επισήμανε χθες ότι από τα νέα κρούσματα, μόλις 35 συνδέονταν με ταξιδιώτες από το εξωτερικό, πράγμα που υποδεικνύει πως βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη καινούργιο ξέσπασμα.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα στη νήσο έχουν φθάσει τα 2.534. Δεκαεπτά άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές απέδωσαν την έξαρση των μολύνσεων στα ταξίδια Κουβανών της διασποράς για τις γιορτές. Η κατάσταση ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα.

Από χθες Κυριακή εξάλλου, όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση ότι υποβλήθηκαν σε τεστ PCR που αποδεικνύει πως δεν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό το πολύ 72 ώρες πριν από την πτήση τους.


Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Τα «κρούσματα των εορτών» θα κρίνουν τη διάρκεια των αυστηρών μέτρων

Δείτε βίντεο: Βόμβα σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου έξω από τηλεοπτικό σταθμό

Survivor: Στο νοσοκομείο η Κάτια Ταραμπάνκο-Ήττα με…κάτω τα χέρια για τους «Διάσημους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ