Βρετανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Ξεπέρασαν τα 58.000

Βρετανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Ξεπέρασαν τα 58.000

Δραματική άνοδος στα κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία - Άλλοι 407 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Απόψε ανακοινώνει αυστηρότερα μέτρα ο Μπόρις Τζόνσον

koronoios_britain
Ανησυχητικά επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της Βρετανίας, με τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά. Νέο μαύρο ρεκόρ σημειώθηκε στις μολύνσεις, το τελευταίο 24ωρο, καθώς έφτασαν τις 58.784.

Οι θάνατοι στη Βρετανία ανήλθαν, την ίδια ώρα, στους 407.

Τα κρούσματα έφτασαν τα 54.990 την Κυριακή και οι θάνατοι τους 454.

Την περασμένη εβδομάδα σήμανε κόκκινος υγειονομικός συναγερμός στη Βρετανία, καθώς επί έξι συνεχόμενες ημέρες τα κρούσματα κορωνοϊού ήταν πάνω από 50.000.

«Φρένο» στην επιδείνωση της πανδημίας επιχειρεί να βάλει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τη συνεχή έκρηξη των κρουσμάτων, λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.

Το βράδυ στις 20:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδος) ο Βρετανός πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα και θα ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα, εν μέσω εκκλήσεων για ένα νέο εθνικό lockdown.

Κλείσιμο
Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να περιγράψει τα «επόμενα βήματα» στη διαχείρισης της κρίσης, κι ενώ ανακαλεί το Κοινοβούλιο για την Τετάρτη.

«Η εξάπλωση του νέου στελέχους του κορωνοϊού οδήγησε σε γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρος ότι πρέπει να γίνουν νέα βήματα για να σταματήσει η αύξηση, να προστατευτεί το εθνικό σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές» δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ειδήσεις σήμερα

«Αντάρτικο» από την Εκκλησία: Δεν υπακούει στα μέτρα του lockdown

Ανασχηματισμός: Τα ισχυρά πρόσωπα, οι εκπλήξεις και η «σωτηρία της τελευταίας στιγμής»

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Ήπειρο και Θεσσαλία – Ανέβηκε η στάθμη του νερού στον Ληθαίο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ