Εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer: Ο ΠΟΥ έδωσε έγκριση για επείγουσα χρήση

Εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer: Ο ΠΟΥ έδωσε έγκριση για επείγουσα χρήση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημειωνει ότι με βάση τα δεδομένα, το εμβόλιο καλύπτει τα κριτήρια ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας

pfizer_emvolio
«Πράσινο φως» στο εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο ΠΟΥ έδωσε έγκριση για επείγουσα χρήση στο συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο ήδη κυκλοφορεί σε σειρά χωρών, με πρώτη τη Βρετανία.

Η απόφαση «ανοίγει την πόρτα για τις χώρες να επισπεύσουν τις δικές τους διαδικασίες έγκρισης για την εισαγωγή και διαχείριση του εμβολίου. Επιτρέπει επίσης στη UNICEF και τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας να προμηθεύσουν το εμβόλιο για διανομή σε χώρες που το έχουν ανάγκη».



Για «θετικό βήμα στη διασφάλιση της παγκόσμιας πρόσβασης στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού» έκανε λόγο η αρμόδιος αξιωματούχος Μαριανγκέλα Σιμάο, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια προσπάθεια για να εξασφαλιστούν προμήθειες που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε πληθυσμού.

Κλείσιμο
Οι αρμόδιοι εμπειρογνώμονες έδωσαν την έγκριση αφού επιθεώρησαν τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ποιότητα του εμβολίου και θεώρησαν ότι καλύπτει όλα τα κριτήρια πο έχουν τεθεί.

Παρόμοια άδεια έχει δώσει ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και μια σειρά χωρών.


Ειδήσεις σήμερα:

Μοντέλο κατηγορεί τον Alexander Wang για σεξουαλική επίθεση

Ρόδος: Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση βιασμού της 16χρονης

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού στο κέντρο της Αθήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network