Πανδημία-Γαλλία: Πάνω απο 18.000 κρούσματα και 250 θανάτους σε 24ώρες

Πανδημία-Γαλλία: Πάνω απο 18.000 κρούσματα και 250 θανάτους σε 24ώρες

Ο ρυθμός αναπαραγωγής (R0) του ιού αυξήθηκε και πάλι πάνω από το ένα (στο 1,03), ξεπερνώντας το επίπεδο που απαιτείται για να περιορίζεται σταδιακά η εξάπλωση

covid_paris
Συνολικά 18.254 επιβεβαιωμένα κρούσματα  και 258 θανάτους απο επιπλοκές της νόσου Covid-19 κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας

Ο μέσος όρος της εβδομάδας ανήλθε σε 383 θανάτους και σε 12.764 μολύνσεις ημερησίως. Ο αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες ήταν ο υψηλότερος από την 20ή Νοεμβρίου.

Με πάνω από 2,42 εκατομμύρια κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό, η Γαλλία καταλαμβάνει την πέμπτη θέση παγκοσμίως ως προς την εξάπλωση της πανδημίας σε απόλυτους αριθμούς. Την ίδια ώρα οι 59.619 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 που έχει καταγράψει ως εδώ την τοποθετούν στην πέμπτη θέση αυτής της παγκόσμιας μακάβριας κατάταξης.

Τα δεδομένα αυτά δημοσιοποιήθηκαν την ημέρα που μονοπώλησε την επικαιρότητα στη χώρα η μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και η ανησυχία για άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Ο επικεφαλής της εθνικής υγειονομικής υπηρεσίας Ζερόμ Σαλομόν, μίλησε για «ανησυχητική εξέλιξη» της κατάστασης, μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, τονίζοντας ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής (R0) του ιού αυξήθηκε και πάλι πάνω από το ένα (στο 1,03), ξεπερνώντας το επίπεδο που απαιτείται για να περιορίζεται σταδιακά η εξάπλωση.



Ειδήσεις σήμερα

Ευρεία συναίνεση από τα κόμματα για την αγορά των Rafale

Εμβόλια κορωνοϊού της Pfizer: Η ΕΕ θα παραγγείλει έως και 100 εκατομμύρια περισσότερα

Οι σέξι αγρότες από τη Λάρισα επέστρεψαν και έφτιαξαν ημερολόγιο μαζί με σέξι αγρότισσες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ