Βρετανία: Έφτασε η πρώτη παρτίδα του εμβολίου της Pfizer για τον κορωνοϊό-Δείτε βίντεο

Βρετανία: Έφτασε η πρώτη παρτίδα του εμβολίου της Pfizer για τον κορωνοϊό-Δείτε βίντεο

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Croydon στο νότιο Λονδίνο παρέλαβε τις πρώτες δόσεις εμβολίου για να διανεμηθούν στα 50 νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

βρετανια-εμβολια
Η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού έφτασε στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο κέντρο εμβολίων στο Κρόιντον για να διανεμηθεί στη συνέχεια στα 50 νοσοκομεία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και τα οποία θα αποτελέσουν τους «κόμβους» για να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

βρετ5


Οι φωτογραφίες της Daily Mail δείχνουν τους τεχνικούς φαρμάκων να «ξεπακετάρουν» τα εμβόλια της Pfizer / BioNTech στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Croydon» στο νότιο Λονδίνο για να τα αποθηκεύσουν στους -70 βαθμούς Κελσίου πριν αποψυχθούν για να χρησιμοποιηθούν.

βρετ2


Κλείσιμο
Η αποθήκευσή του συγκεκριμένου εμβολίου είναι ιδιαίτερη γιατί θα πρέπει να ελέγχεται σχολαστικά, ενώ μπορούν να μεταφερθούν μόνο τέσσερις φορές πριν χρησιμοποιηθούν. Τέτοιες αυστηρές απαιτήσεις σημαίνει ότι τα νοσοκομεία που είναι εξοπλισμένα με ψυχρούς καταψύκτες έχουν κληθεί να λειτουργούν ως «κόμβοι» όπου οι πρώτοι άνθρωποι θα λάβουν τις πρώτες δόσεις.




Συνολικά, η Βρετανία έχει παραγγείλει 375 εκατομμύρια δόσεις, με τις 800.000 να έχουν σταλεί ήδη από τη Pfizer, με την ελπίδα ότι 10 εκατ. δόσεις θα έχουν παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.

βρετ3


Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν την Τρίτη, με την βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας να δίνει βασική προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 80 ετών, των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε μονάδες φροντίδας.

βρετ4


Πενήντα νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν, να διατηρήσουν και να διαθέσουν το εμβόλιο της Pfizer για την πρώτη από τις δυο δόσεις που θα γίνουν. Τα 13 νοσοκομεία βρίσκονται στην κεντρική Αγγλία , οκτώ είναι στα βορειοδυτικά, νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά, επτά είναι στην ανατολική Αγγλία και Λονδίνο, και μόνο ένα σε καθεμία από τις περιοχές του Γιορκσάιρ στα Βορειοανατολικά της χώρας.

νοσοκομεια1


Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech, περνώντας μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο στην κούρσα για την έναρξη του κρίσιμης σημασίας προγράμματος μαζικού εμβολιασμού.


Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Ψυχρή εισβολή από τα δυτικά - Έρχονται βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Αγώνας δρόμου στην ΕΕ για τους εμβολιασμούς - «Μάχη» για την κατανομή των δόσεων

Εποχικά καταστήματα: Ανοίγουν με αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό - Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ