Πανδημία-Iσημερινός: Aύξηση κρουσμάτων σε όλες τις επαρχίες της χώρας

Πανδημία-Iσημερινός: Aύξηση κρουσμάτων σε όλες τις επαρχίες της χώρας

Η κυβέρνηση της χώρας έχει αναγγείλει πως θα αγοράσει 18 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, προκειμένου να ανοσοποιηθεί το 65% του πληθυσμού

coronavirus_ecuador
Αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 καταγράφηκε σε όλες — και τις 24 — επαρχίες του Ισημερινού, με τον αριθμό των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 1.208 μέσα σε μια ημέρα και τις 192.117 συνολικά, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας του κράτους των Άνδεων.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 51 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 8.989 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Το υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι η επαρχία Πιτσίντσα, το επίκεντρο της πανδημίας το τρέχον διάστημα, όπου υπάγεται διοικητικά η πρωτεύουσα Κίτο, έχει καταγράψει το 36,2% των μολύνσεων στον Ισημερινό (69.513 περιπτώσεις) και 1.949 θανάτους.

Ο Ισημερινός, όπου τα περιοριστικά μέτρα άρχισαν να αίρονται τον Ιούνιο για να αναζωογονηθεί η οικονομία, έπειτα από τρεις μήνες υποχρεωτικής καραντίνας, αναμένει να έχει στη διάθεσή του μια πρώτη παρτίδα 50.000 εμβολίων εναντίον του νέου κορωνοϊού μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει αναγγείλει πως θα αγοράσει 18 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, προκειμένου να ανοσοποιηθεί το 65% του πληθυσμού, ή περίπου 9 εκατ. πολίτες.

Ειδήσεις σήμερα:

Το «χαστούκι» στην τουρκική υπεροψία, η νηοψία στο φορτηγό πλοίο - Το πλήρωμα με τα χέρια ψηλά

Νιγηρία: Ώρες αγωνίας για τους ομήρους Έλληνες ναυτικούς – «Είμαστε στο έλεος του Θεού» λένε οι οικογένειες

ΗΠΑ: Τραυματίστηκε ο Μπάιντεν παίζοντας με τον σκύλο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK