ΗΠΑ: Δόθηκε έγκριση για νέο φάρμακο αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Δόθηκε έγκριση για νέο φάρμακο αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Το bamlanivimab θα χορηγηθεί στις κρατικές υπηρεσίες υγείας και θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε ασθενείς άνω των 65 και σε άτομα άνω των 12 ετών με υποκείμενα νοσήματα

bla
Τη διανομή φαρμάκου αντισωμάτων για τους ασθενείς με νέο κορωνοϊό αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι ΗΠΑ. Πρόκειται για το φάρμακο που παράγει η εταιρεία Eli Lilly και Co LLY.N COVID-19, το οποίο θα διανεμηθεί σε κρατικές υπηρεσίες υγείας, όπως δήλωσε ο γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) Alex Azar.

«Η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν την εξέλιξη της νόσου και να μην χρειαστούν νοσηλεία», δήλωσε η Janet Woodcock, διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Φαρμάκων, σε τηλεδιάσκεψη με τον Azar.

Η FDA έδωσε τη Δευτέρα άδεια έκτακτης ανάγκης για το φάρμακο της Lilly, για ασθενείς άνω των 65 ετών, οι οποίοι πρόσφατα διαγνώστηκαν με ήπιο έως μέτριο COVID-19 και για ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Η FDA τόνισε ότι η θεραπεία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ασθενείς που έχουν ήδη νοσηλευτεί με COVID-19.

Το HHS θα διανείμει το φάρμακο, bamlanivimab, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που αναπτύχθηκε το καλοκαίρι για να διαθέσει προμήθειες το remdesivir, ένα αντιικό φάρμακο που αναπτύχθηκε από την Gilead Sciences Inc GILD.O, το οποίο έχει εγκριθεί για χρήση σε νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19.

Οι κατανομές του Bamlanivimab σε πολιτείες και περιοχές θα βασίζονται στον αριθμό των νοσοκομειακών ασθενών COVID-19 και στον αριθμό των συνολικών περιπτώσεων, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Το bamlanivimab έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι ΗΠΑ έχουν αγοράσει 300.000 δόσεις της θεραπείας για το τρέχον έτος και έχουν την επιλογή να αγοράσουν επιπλέον 650.000 δόσεις για τον επόμενο χρόνο.

Κλείσιμο
Ο διανομέας φαρμάκων AmerisourceBergen Corp ABC.N θα παραδώσει αρχικά το φάρμακο βιοτεχνολογίας σε νοσοκομεία, αλλά ο στόχος είναι να διευρυνθεί η διανομή του.

Ειδήσεις σήμερα

Νέα τουρκική πρόκληση: Με Navtex ζητά την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης, Λήμνου, Χίου και Σάμου

Πως φτάσαμε τα «μαλλιοτραβήγματα» του γαμπρού του Ερντογάν με τον νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας

Έζια Μπραντς: H Μις ΗΠΑ 2020 είναι Αφροαμερικανή και... οπαδός του Τραμπ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ