Lockdown: Πώς γίνεται η μετάβαση σε σχολεία και εργασία από Δευτέρα – Οι κωδικοί στο 13033

elas_el

Με περιορισμούς στην κυκλοφορία ξεκινά η νέα εβδομάδα,  - Οι κωδικοί για sms στο 13033, ο τρόπος αποστολής και οι φόρμες για μετακίνηση

Με SMS στο 13033, βεβαιώσεις εργασίας, αλλά και βεβαίωση για τη μεταφορά μαθητών ξεκινά η νέα εβδομάδα, μετά το γενικό απαγορευτικό που τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί.

Πέραν όσων ίσχυαν στην καραντίνα της άνοιξης, οι νέοι περιορισμοί έχουν και νέες επιλογές για τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο, τους κηδεμόνες τους και για όσους συνοδεύουν τους συντρόφους τους στη δουλειά.

Πώς γίνεται η μετάβαση των παιδιών στο σχολείο

  • Επιλογή 4 στο sms 13033
  • Τα παιδιά πρέπει να φέρουν έγγραφη βεβαίωση


Μεταφέρω καθημερινά τον/την σύντροφό μου στην δουλειά. Θα μπορώ;

Η επιχείρηση πρέπει να χορηγήσει βεβαίωση και σε εσάς

Eπιλογή 4 στο sms 13033

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.


Πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α)

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο: Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (PDF)
Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (DOCX)

Για μεμονωμένες μετακινήσεις μαθητών/τριών απαιτείται από τους γονείς να συμπληρώσουν το κάτωθι έντυπο, το οποίο χρειάζεται υπογραφή από τον διευθυντή του εκάστοτε σχολείου. Παράλληλα οι γονείς - συνοδοί θα πρέπει να στείλουν τον αριθμό 4 στο 13033 για να μην έχουν πρόβλημα στους ελέγχους της αστυνομίας:

Βεβαίωση Κυκλοφορίας Ανηλίκου/ης Μαθητή/τριας (PDF)

Οι υπόλοιποι τύποι μετακινήσεων και οι κωδικοί στο 13033

Η αποστολή των SMS στο 13033 γίνεται ως εξής:

Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό

2 : Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)

3: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

5: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Η απάντηση από το 13033

Όσοι στέλνουν SMS θα λαμβάνουν ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας.

Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr.
Πώς θα γίνεται η μετάβαση σε δικαστήρια, δικηγόρους και συμβολαιογράφους

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο μετάβασης σε δικαστήρια, δικηγόρους και συμβολαιογράφους εν μέσω περιορισμών λόγω κορωνοϊού

Οι οδηγίες προβλέπουν τα εξής:

1. Μετάβαση σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος, κατηγορούμενος, αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή βεβαίωση δικηγόρου.

2. Μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, εάν υπάρχει.

3. Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική Αρχή ή δικηγόρο ή συμβολαιογράφο αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας ή βεβαίωση δικηγόρου/συμβολαιογράφου που πιστοποιεί με αποστολή έγχαρτου εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την κλήση/πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.

4. Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύονται από τη σχετική φόρμα που καλύπτει τις μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών με την επισήμανση ότι για λόγους εργασίας αυτές οι τρεις κατηγορίες, δηλαδή δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές, μπορούν να κινούνται και εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Αυτό ισχύει και για τους μάρτυρες, εάν πρέπει να καταθέσουν εκτός της περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Επισημαίνεται, ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, της μετάβασης πρέπει να προηγείται αποστολή SMS στο 13033 με Κωδικό 3.

Ειδήσεις σήμερα:


Πρόστιμο και προσαγωγή στο τμήμα για 14 αρνητές μάσκας που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα

Tουρκία: Σύγχυση με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Ερντογάν

Συνωστισμός σε εκκλησία στη Νέα Σμύρνη – Ο ιερέας καλούσε τους πιστούς να κοινωνήσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα