Κορωνοϊός: Στα 248 τα νέα κρούσματα - Γιατί είναι αυξημένος ο αριθμός κάθε Τετάρτη

Κορωνοϊός: Στα 248 τα νέα κρούσματα - Γιατί είναι αυξημένος ο αριθμός κάθε Τετάρτη

98 κρούσματα στην Αττική, 25 στην Πέλλα, 17 στη Θεσσαλονίκη - Ανέβηκαν στους 46 οι διασωληνωμένοι - Έφτασαν στους 295 οι νεκροί

krousmata434
Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα κάθε Τετάρτη τις τελευταίες εβδομάδες είναι πιο... βαρύς, σε σύγκριση τουλάχιστον με τις αμέσως δύο προηγούμενες ημέρες. Κάθε Τετάρτη, το επιδημιολογικό δελτίο αριθμεί εκατοντάδες κρούσματα, πολλά περισσότερα από εκείνα που καταγράφονται τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό αποδίδεται στον ρυθμό ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων των μοριακών ελέγχων για κορωνοϊό, που έχουν διενεργηθεί το προηγούμενο 48ωρο. Τις δύο πρώτες εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας παρατηρείται αυξημένη προσέλευση πολιτών στα εργαστήρια για τον σχετικό έλεγχο, με αποτέλεσμα οι απαντήσεις των τεστ να ενσωματώνονται στην επιδημιολογική έκθεση της Τετάρτης.

Οι έξι «επιβαρυμένες» Τετάρτες

Ο αριθμός των 248 νέων περιστατικών κορωνοϊού που ανακοινώθηκε σήμερα ακολούθησε έπειτα από δύο ημέρες, όπου τα κρούσματα ήταν κάτω από τα 200 (169 και 156 αντίστοιχα, για Τρίτη και Δευτέρα).

Και την περασμένη Τετάρτη παρατηρήθηκε ανάλογη εικόνα. Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκαν 183 και 207 κρούσματα, αντίστοιχα, για να αυξηθεί ο αριθμός τους σε 233 την επομένη ημέρα, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζοντας την αναδρομή στις δύσκολες επιδημιολογικά Τετάρτες, την Τετάρτη 26 Αυγούστου είχαν ανακοινωθεί 293 νέα κρούσματα. Ο αριθμός τους ήταν σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με εκείνον των αμέσως προηγούμενων ημερών της εβδομάδας. Είχαν ανακοινωθεί 170 κρούσματα τη Δευτέρα 24 Αυγούστου και 168 την επομένη ημέρα, Τρίτη 25 Αυγούστου.

Κατά την Τετάρτη 19 Αυγούστου γίνεται μια μικρή «ανατροπή» καθώς ο μέγιστος αριθμός κρουσμάτων εκείνης της εβδομάδας – μετά τον Δεκαπενταύγουστο- καταγράφεται την Τρίτη και την Πέμπτη (από 269 κρούσματα). Εκείνη την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 217 κρούσματα.

Κλείσιμο
Την αμέσως προηγούμενη Τετάρτη, 12 Αυγούστου, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 262. Μια ημέρα πριν είχαν καταγραφεί 196 κρούσματα κορωνοϊού και τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 126 κρούσματα.

Την πρώτη Τετάρτη του περασμένου μήνα, στις 5 Αυγούστου, ο ημερήσιος απολογισμός του επιδημιολογικού δελτίου ήταν 124 κρούσματα. Κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες της εβδομάδας είχαν καταγραφεί 121 και 77 κρούσματα, αντιστοίχως.

Ειδήσεις σήμερα

Μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα - Εκκενώνονται οικισμοί - Καίγονται σπίτια, πνίγεται στους καπνούς η περιοχή

Φωτιά στη Μόρια: Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών – Τα σενάρια που εξετάζουν

«Πνιγμένη» στον καπνό από τη φωτιά η Αττική - Νέο μήνυμα από το 112: «Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network